The Walking Dead 4x06 - Live Bait

Való igaz, hogy költségeket csökkenteni úgy is lehet, ha csupán egyetlen meghatározó figurát szerepeltetünk egy részben. A The Walking Dead egy formabontó epizódhoz érkezett, amely semmilyen módon nem kapcsolódott az eddig látottakhoz. Hogy ez mennyire jó irány még erősen kérdőjeles, de úgy tűnik, hogy jövőhéten is hasonló felállást fogunk kapni.

A Kormányzó útja – így is jellemezhetnénk a mostani részt, amelyben ennek a kedves és jólelkű karakternek a hányattatásait vázolják fel előttünk.

A Kormányzót utoljára akkor láttuk, amikor lemészárolta a saját embereit. Nincs kérdés, a figura egy pszichopata állat, aki véleményem szerint úgy kell ennek a sorozatnak, mint egy falat kenyér.

Érdekes módon ebben a visszatekintő epizódban semmi galád cselekedete nem volt, sőt idegeneknek segített, mintha csak a saját rokonai lennének. A történtek után közvetlenül a Kormányzó rendesen megzuhant, amelyből szépen lassan kászálódott ki az imént említett emberkék segítségével.

Bevallom őszintén, hogy lövésem sincs, hogy mit akarnak kihozni ebből az egészből. A Kormányzó is jófiú lesz? Megbánta bűneit és segíteni akar? Vajon mit akar a börtönlakóktól? Ezek mind olyan kérdések, amelyekre még nem kaptunk választ, de mivel a jövőheti rész is a Kormányzóra és szeretteire fókuszál még nincs minden veszve.

Én mindenesetre el tudnám viselni, ha a maga fura módján csatlakozna Rickékhez és még életben maradna egy jó ideig.

A történetvezetés, ahogyan előadták nekünk mindezt egészen érdekes volt. Kizárólag a Kormányzóra összpontosítottak, gyakorlatilag senki más ismerős arc nem bukkant fel. Ez némileg kettévágja a sztorit, ráadásul nem megszokott, hogy ilyen megszakításokkal operáljanak a készítők. Az kétségtelen, hogy nem unatkoztam, de a visszajelzéseket olvasva sokaknak a karakter annyira unszimpatikus, hogy biztos vagyok benne, hogy egyeseknek gyötrelmesen rossz volt ez az epizód.

Összességében egy nem megszokott sztorivonalú epizóddal mutatták be nekünk a Kormányzó kálváriáját. A jövőhéten ugyanilyen szellemiségben folytatják a mesét.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről