American Horror Story: Coven 3x13 - The Seven Wonders (évadzáró)

Nincs egyszerű dolgunk, ha értékelni kell a látottakat. Aki nem tudná ez a sorozat minden évadban teljesen új történettel rukkol elő, amelyben a színészek nagy része változatlan, de a szerepük eltérő. Így akinek teszem azt bejönnek az aktorok, tetszik a látvány, vagy odáig van a rendezésért, de a sztori nem ragadta meg, jövőre újra próbálkozhat. Ennyit a kiemelt cikkeket megillető szolgálati közleményről. Nézzük meg, hogy miként baltázták el a készítők a várva várt harmadik évadot.

A szezon elején minden kitűnően indult. Az első egy-két rész szó szerint lenyűgözött. A zene, a hangulat az újdonság varázsával hatott. Valamit nagyon jól csinálhattak a fejesek, mert képes volt megragadni a nézőt.

A probléma ott kezdődött, amikor elkezdtek hullani a fontosabb szereplők – szerintem – csak azért, hogy az írók megmutassák, hogy ők mennyire tökös csávók. Az elég hatásos és helyenként felkavaró halálokat riasztó feltámadások követték. Itt fordult minden a tetejére. A halálokon kívül se nagyon történt semmi, amit a készítők ne csináltak volna vissza két résszel később.

Riasztó dolog, de ha belegondolunk egyetlen epizódba bele lehetett volna sűríteni a szezon érdemi részét. Most leginkább azokra a dolgokra gondolok, amelyek hatással lettek a végjátékra. Semmi értékelhető nem történt a szezon során.

Aztán ott vannak a jobbnál jobb karakterek, akikkel szintén nem csináltak semmit. A főhősök és az őket megformáló színészekre sok panasz nem lehet. Szépen odatették magukat, kihozták abból a kevésből ami tőlük tellett. Nem volt semmi harmónia ezen a téren. Néha egy-egy karakter több epizódig kimaradt, amikor visszatért mi nézők már azt se tudtuk, hogy mi történt vele. Túl sokan voltak és széthullott az egység.

Az évad nagy erősítése Kathy Bates volt, aki tényleg képes volt kiválót alkotni. Az már más kérdés, hogy az ő karakterét is kiherélték, aztán visszacsinálták, magyarul teljesen unszimpatikus lett a végére, de ez mégsem Bates hibája. Ő jól hozta, amit tudott. Tény és való, hogy emelt a színvonalon.

Az évadzáró sem lett egy túl nagy eresztés, de egy-két ügyes apróság megfigyelhető benne (és itt nem az utolsó vacsorás kameraállásra gondolok). A fogyatkozó szereplők miatt amit kaptunk sokkal egységesebb lett, mint korábban. A túlzottan zárt légkör egyértelműen nem tetszett. Egy történet lezárásának ennél sokkal mozgalmasabb végjátékot képzelnék el. Misty Day korai kiiktatása teljesen kiszámítható volt, ha azt vesszük, hogy ő tudott akkor még kizárólag holtakat feltámasztani.

Az epizód végéig nem voltam túl jó véleménnyel a fináléról, de Fiona megérkezése sokat javított az összképen. Végre láthattuk egy kicsit másnak is a fő banyát, mint eddig. Cordelia pedig megkapta azt, amire mindig is vágyott. Maradtak bőven elvarratlan szálak, sőt a boszorkányos interjút a tévésekkel nem tudtam hová tenni.

Minden sorozatnéző nevében köszönjük szépen Jessica & Kai fordítók nagyszerű felíratait.

4
A-fraid képe

Ezek szerint jól tettem, hogy

Ezek szerint jól tettem, hogy abba hagytam a követését...
Mindennel együtt, ez egy gyalázatosan gyenge évad volt, mondom mindezt úgy hogy cirka az évad felét láttam.
Sejtettem, hogy egy ilyen összehányt sztoriból nem lehet kihozni semmit sem. Félek, hogy ezzel az évaddal dicstelen véget ért az American Horror Story, függetlenül attól, hogy még hány évadot fog menni. Bár a remény hal meg utoljára, és talán javítanak az összképen a 4. évaddal.

wouhn képe

Én nem gondolnám, hogy le

Én nem gondolnám, hogy le kellene húzni a rolót. A készítőkhöz is ugyanúgy eljutnak ezek a visszajelzések és idióták lennének, ha teljesen figyelmen kívül hagynák és mennének a saját fejük után. Bár mintha azt olvastam volna, hogy ez a finálé lett a sorozat legnézettebb része... :)

Nekem tetszett ez az évad is!

Nekem tetszett ez az évad is! Sőt, ez a legjobb szerintem.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről