The Walking Dead 4x07 - Dead Weight

A rezsicsökkentés újabb állomásaként ismételten kaptunk egy olyan részt, ahol nélkülöznünk kell kedvenc karaktereinket. Az események döntő többsége egy másik tábor színvonalas életét mutatta be annak hatalmi harcaival és hátba szúrásaival. A harapdálók ismét csak organikus díszletként szolgáltak az emberi gyarlóság meséjében, ahol mindössze egyetlen dolog számít, a túlélés.

A kormányzó előző heti kalandjai nekem eléggé jól estek. Nincs különösebb bajom a karakterrel, nem irritál a színész játéka és még kíváncsi is voltam, hogy mi történt vele a börtön megtámadása óta.

Azt hihette az ember, hogy valóban megváltozott, tényleg törődik néhány emberrel. Az utóbbi megállapítás valószínűleg helytálló, de döntő változásról szó nincsen. Ugyanaz a pszchopata vadbarom, aki eddig volt.

Persze az ő álláspontja is érthető valahol, hiszen túl akar élni. A finomkodás egy háborúban még soha sem hozott győzelmet. Már csak az a kérdés, hogy az új családja mennyire fog szép szemekkel nézni rá, ha megtudják, hogy miket tett. Konkrétan ebben a részben két emberrel is végzett, mert az útjában álltak.

A következő epizód amolyan félévzáró bankettnek is felfogható. Valószínűleg hosszabb szünet lesz utána. Az évek alatt kitapasztalhattuk, hogy ezek a részek aztán tényleg ütnek. Az előzetes alapján most sem lesz rózsás a helyzet.

Összességében egy átlagos TWD epizód, semmi extra. Én csalódott vagyok egy kicsit a kormányzót illetően, de hát az emberek nehezen változnak.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről