The Walking Dead 5x01 - No Sanctuary

Az előző évad vége ütött rendesen. A rajongók már a finálétól elkezdték vágni a centit, hogy mihamarabb kezük közé kaparintsák a folytatást. A készítők persze lenyilatkozták az ilyenkor megszokottakat. Nagyon durva lesz a szezonnyitó, mindenki kiesik majd a fotelból, együtt fogunk zokogni a szereplőkkel, stb. Az biztos, hogy a szokásos marketing szarságon túl volt némi valóságalapja ezen kijelentéseknek. Hölgyeim és Uraim, a The Walking Dead megérkezett.

Sőt megérkezett Magyarországra is, hiszen páratlan módon az amerikai premiert követő napon már szinkronosan élvezhetjük az új részeket. Erre a top sorozatok közül még a Game of Thrones sem volt képes. Le a kalappal.

Szóval az előző évad végén kis csapatunk kóborló tagjai megérkeztek Terminusba, ahol eléggé kannibálnak tűnő emberkék fogadták őket bezsúfolva mindenkit egy (marha)vagonba. A biztos halál vár rájuk. Vagyis várna, ha nem tudnánk, hogy mindenkinek élő szerződése van a produkcióval. :)

A szezonnyitó izgalmas és ötletes lett. Nem toporogtunk egy helyben, nem ment el az évad fele szarakodással, hanem minden szépen, gördülékenyen, akciódúsan zajlott. Rambo Carol lett a nap hőse, aki tényleg sokkal tökösebb volt, mint bárki más eddig valaha. Az biztos, hogy bele lehetne kötni számtalan dologba a látottak kapcsán, de az akciózások közepette nem erre figyel az ember, ami mindenképp plusz pont a sorozatnak.

Bár talán én vártam volna főszereplő halált, gyakorlatilag mindenki megúszta szárazon a terminusi kalandot. A valóságban ez tuti nem így zajlott volna, de kis dolgokba ne kössünk bele.

Az epizód végén voltak megindító pillanatok is, amit a készítők remekül komponáltak meg. Carol és Daryl találkozása minden pénzt megért, de az a pillanat sem volt semmi, amikor Carl és Rick meglátták Judith-ot. Szépen a helyén volt minden, nem volt légből kapott vagy tolakodó ez a néhány pillanat. Tetszett.

Az, hogy hőseink ilyen rövid idő alatt teljesen lezavarták a terminusi kalandot nem hangzik rosszul. A sorozatnak jobban áll, amikor vándorolnak, vagy egyáltalán van céljuk és nem ugyanazzal telik minden rész.

Washington érdekes lehet, főleg ha tényleg oda tartanak. Valószínűleg ez várható a szezonban. Nekem nagyon bejött a nyitány, ha minden így marad, akkor ez lehet a legjobb évad. De ettől most még messze vagyunk, várjuk ki a végét. Az biztos, hogy a 6. évad már hivatalos.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről