The Walking Dead 4x13 - Alone

Nagyon érdekes módon vezetik saját történetük fonalát az alkotók. Legutóbb egyetlen kis csapat kálváriáját láthattuk, most megint ők voltak a középpontban kiegészülve még egy másik csoportosulással. A probléma mindössze annyi, hogy nem haladtunk előre semmit. Az utóbbi időben nagyon gyengének érzem a részeket, pedig pont olyan környezetbe kerültek hőseink, amit mindig is vártam. A szabadban lévő kolbászolás, a bezártság, a természet mind nagyon jók, de sokkal több írói vénára lenne szükség, hogy át is tudják adni nekünk azt, amit szeretnének.

Legutóbb Daryl és Beth nem nyűgöztek le túlságosan. De legalább volt valami céljuk. Itt most szinte még az sem volt. Nem is értem, hogy miért újra ők ketten lettek a középpontban, amikor az egyszerű néző már azt is elfelejti lassan, hogy kik vannak még életben kedvencei közül.

A szöszi és a kemény csávó kézen fogós kalandja nem sikerült valami fényesre. Találtak egy tiszta udvart, rendes házat némi ellátmánnyal, ahová aztán jól befészkelték magukat. Teljesen céltalanul csinálták a dolgaikat. A dialógusoktól szintén nem dobtam hátast. Egyszerűen nem éreztem azt, hogy az elmesélt történet beszippantott vagy legalább megérintett volna. Az egésznek a vége meg hát... nem tudom mit akarnak kihozni ebből.

A másik oldal ha lehet még rosszabb volt. A fentieket legalább Daryl nagy kaszabolása megmentette, de Bob, Sasha és Maggie kalandozásában nem volt semmi jó. Mondjuk amennyit mutogatták az alkoholproblémával küzdő férfit én egyből arra gondoltam, hogy na ennek reszeltek. Jól meg is harapták az elején, ami úgy tűnik mégsem történt meg.

Sasha motivációját, pontosabban ennek teljes hiányát nem nagyon értettem. Ott van egy plakáton, hogy „biztos menedék, gyere oda”. Talán az emberigés egyik utolsó bástyája, a csaj meg úgy gondolja, hogy jobb lesz neki egy kihalt épület leélt tetején. Hülye ez? Még őt kellett győzködni, hogy menjen szépen tovább.

A legnagyobb problémám ezzel a sztorival, hogy akkor se maradtunk volna le semmiről, ha az egész kimarad. Darylék esetében legalább történt valami változás, itt viszont visszakanyarodtunk a kiindulási állapotra.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről