American Horror Story: Coven 3x09 - Head

Nekem az a legnagyobb problémám ezzel az évaddal, hogy a készítők húznak egy merészet, likvidálnak egy fontosnak tűnő szereplőt már a szezon elején, aztán néhány résszel később az egészet visszavonják. Ha mindez egyszer esett volna meg, akkor azt mondom, hogy rendben van, de ehhez hasonló történések szinte minden epizódra jutottak. Ettől még persze kilyukadhatunk valahová a végén, lehet eposzba illő lezárás, de attól még nem látom a hosszú hónapok munkáját, a megfontoltságot és az előre látást.

Megpróbálom összeszedni gyorsan azokat a dolgokat, amelyek nem tetszenek az évadban.

Egy fontosnak tűnő szereplő, Kyle korán meghalt, a lányok feltámasztották. Ez még rendben is van, de amennyit szerencsétlenkedtek vele, kezd úgy tűnni, hogy Fiona helyrehozta a srácot egy másodperc alatt. Ennek ugyan van mondanivalója, de mégis visszatértünk az alaphelyzetbe.

Ugyanez a szitu Madison kinyírásával. Túl sok értelme nem volt, mivel a lány visszatért a halálból, nem állt bosszút, nem forgatott fel semmit, stb. Ott vagyunk, ahol elindultunk.

Myrtle Snow csúnya, de hangulatos máglyahalált halt. Fontos momentum lehetett volna, de az írók ezt is visszacsinálták elég gyorsan.

Cordelia megvakult, ezzel új erőre tett szert, ami meghatározó lehetett volna, de a legutóbbi részben kapott szép új szemeket, amelyek nagyszerűen funkcionálnak. Ráadásul a tisztán látás képessgét is elvesztette. Alaphelyzet.

Ami még fontos, a mostani epizód választ adott arra, amit a sorozatkedvelők már régóta tudnak. Mindenféle szörnynek, farkasembernek, vámpírnak és persze boszorkánynak az egyik legfőbb természetes ellensége a távcsöves puska.

Egyébként Hank egész jó karakter lehetett volna, ha többet foglalkoznak vele. Most kaptunk belőle egy nagyobb adagot, amely voltaképpen be is talált. Jobb lett volna ezt a dolgot egy kicsit hamarabb kibontani.

Aztán ott van még nekünk Kathy Bates, akivel nem túl sokat kezdenek a készítők. Egészen mást vártam volna ettől a száltól. Ettől még igaz, hogy Bates kiválóan tud játszani, még csak meg sem kell szólalnia ahhoz, hogy közvetítse felénk a mondandóját.

A képi világ, a hangulat, a fontos töltelékdolgok rendben voltak, illeszkedtek a sorozathoz és az eddig látottakhoz. Nem tudom mit fognak kihozni ebből az évadból, de ez eddig kissé kevéske.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről