The Walking Dead 4x01 - 30 Days Without an Accident

Ahogy haladunk előre az őszben egyre több kedvenc sorozatunk tér vissza a képernyőre. A The Walking Dead nagyon hiányzott már a meglehetősen szürke pilotok után. Az előző évad végén a készítők úgy döntöttek, hogy a menekülés helyett az építkezést helyezik előtérbe. Az az érdekes, hogy mindez teljesen életszerű, de ugyanakkor elveszi a széria sötét, zárt, rémült hangulatát. Engem ez most kissé emlékeztetett egy másik sorozatra.

Lehetne párhuzamot vonni a Falling Skies és a The Walking Dead között.

Reménykedek benne, hogy a Waling Dead nem megy át belső viszályos, politikai arcoskodásokkal teli sorozatba, hanem megmarad az a brutális, tiszta és őszinte mivolta, amit eddig megszerettünk. A sok ember sok problémára adhat okot, de mégis teljesen életszerű, hogy egy hatalmas katasztrófa után az emberek szépen lassan elkezdik újjáteremteni a társadalmat. Ebben helye van a politikának, hierarchiának, stb. Ettől függetlenül ez nagyon nem állna jól a sorozatnak.

Bízom abban, hogy az írók inkább nagyon átlátszóan a sok új ember szerepeltetését arra használják, hogy megetessék őket a járkálókkal. El tudok képzelni egy jó nagy hordát, betörést, rengeteg áldozatot, akik között főszereplők nincsenek, de legalább lehet mindent újra kezdeni.

A sorozat szépségét a menekülés, félelem, zárt világ adják, amiket ha elveszítünk nem kapunk mást, mint egy brutálisabb Falling Skiest.

Az új szezon egyébként elég tetszetősen nyitott. Az újnak mondható nagyobb közösség élményén túl volt itt hentelés szépen. A látványra, pontosabban a sminkmesterek és koszümösök munkájára most sem lehetett panasz. Még mindig nagyon tetszik, hogy ez a világ él, lélegzik akkor is, amikor nem figyelünk rá.

Okos ötlet volt a készítőktől, hogy amikor a felderítők „kilovagolnak” ellátmányért, sokkal inkább érződik rajtuk az egység és a csapatmunka, mint eddig. Látszik a dolog mélysége, látszik, hogy mi forog kockán.

Olyan évadot várok, ami egy kicsit új környezetbe helyezi a kamerák által mutatott életteret, de mégis megőrzi a sorozat szellemiségét és elkápráztat bennünket valami újjal. A kormányzót természetesen várom vissza.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről