The Walking Dead 4x03 - Isolation

A készítők ügyesen hoztak be a sorozatba egy valóban új ellenséget. A probléma valahol ott keresendő, hogy alig mutatnak meg nekünk valamit a megváltozott világból. Ha összenézzük az eddigi évadokat, akkor jól láthatjuk, hogy szinte mindig ugyanaz történt. Kellett valami, ezért a jó harcosok kikocsikáztak a városba, visszahozták és minden megoldódott. Szerintem az írók is érzik, hogy valami más kell. Ez az epizód utat mutatott, hogy lehet máshogy csinálni.

A gyorsan terjedő, halálos betegség ötlete nagyon jó lett. Hőseink számára is teljesen új helyzetet eredményez. Eddig megszokták, hogy fejlövéssel minden baj megoldható. Az évadnyitóból megtudtuk, hogy egy-egy bevetés alkalmával hogyan dolgoznak össze kedvenceink. Ebből a részből pedig világossá vált, hogy mennyire felkészületlenek és tehetetlenek egy betegséggel szemben.

Ha mindehhez a paprikás hangulathoz társítunk még némi emberi félelmet és rengeteg feszültséget, akkor máris két legyet ütöttünk egy csapásra. Az előző epizód végén egyértelművé vált, hogy gyilkosság történt a börtön falain belül. Az elkövető személye titokban maradt, egészen mostanáig. Szép kis kalamajka lesz még Carol tettéből.

Nekem leginkább Darylék rövidke útja tetszett. Ebben látom a legtöbb potenciált. Az alig hallható rádióadás egy menedékről egészen új megvilágításba helyezhet mindent. Ismét lehet célja a sorozatnak, ismét útra kelhet a kis csapat, ismét láthatunk többet.

Mindezt alátámasztja a gigantikus horda felbukkanása. Nagyon hatásos jelenet volt. Nyilván a börtön felé tartanak. Kérdés az, hogy magától verődött össze ekkora banda vagy esetleg segített valaki, aki nem annyira kedveli a börtönlakókat?

Szerencsére úgy tűnik, hogy ezt a fertőzéses sztorit nem fogják túlságosan elnyújtani. Mivel elég gyors lefolyású nyavalyáról beszélünk, nem hiszem, hogy hőseink habozni fognak az ellenszer megtalálásával. Főleg, hogy fontos szereplők is megbetegedtek.

A következő néhány részben jó lenne, ha lezavarnák ezt a járványt, utána cuccoljanak össze is induljanak el egy akár több ezer mérföldes útra, aminek a végén találjanak...

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről