The Walking Dead 4x02 - Infected

Kezd egy kicsit uncsi lenni ez a börtönösdi. Gondolok itt arra, hogy folyton azt látjuk, hogy hőseink a kerítés szebbik oldaláról döfködik fejbe az élőholtakat. Kezd túl zárt és nyirkos lenni ez a környezet egy ilyen színes-szagos sorozat számára. Még akad némi elintéznivaló, de szinte biztos vagyok benne, hogy a szezon felére magunk mögött fogjuk tudni a halálsort.

Az előző epizód vége gyönyörűen felvázolta, hogy mire számíthatunk ezúttal.

Az, hogy egy szereplő a börtön falai között meghal, feltámad és elkezdi legyilkolni a többieket nem is a legnagyobb probléma. Várható volt, hogy ez a Patrick gyerek jó halott módjára okoz némi fejfájást. Azért van most sok noname karakter, hogy lassan ki lehessen irtani őket. Velük lehet finanszírozni a fincsi jeleneteket.

A nagyobb probléma az, hogy Patrick érthetetlen módon elhalálozott. Szóval feltűnt a színen egy új betegség, ami úgy tűnik elég agresszív. Egy gyerek és egy malac élete szárad a lelkén. Érdekes megközelítés ez. Valami új, ami ellen nem tudnak a főszereplők fegyverrel védekezni. Ilyenkor jön elő a sorozat nagyon jó klausztrofóbiás érzése. Nincs gyógyszer, nincs ellátmány, nincs semmi. Mit lehet ilyenkor tenni? Elkülöníteni a lehetséges fertőzötteket és várni.

Az epizód többi érdekessége szinte elhanyagolható. Gondolok itt Michonne viszonyára a pici babákkal, Tyreese románca, Rick pacifista megnyilvánulásai, Carol drámája, stb.

Ami viszont érdekes lehet az a titokzatos személy, aki patkányokkal eteti a zombikat, hogy azok egy helyre gyűljenek. Na, meg az önbíráskodó, aki elevenen elégeti a betegeket. Itt megjegyezném, hogy elég szar munkát végez Glenn és Maggy az őrtoronyban, ha nem szúrnak ki a sötét éjszakában egy elemlámpával bóklászó valakit, vagy fényes nappal két szénné égő ember füstjét.

Várnék a közeljövőben valami áttörést, valami olyat, ami új megvilágításba helyezi a sorozatot. Például egy kis környezetváltozás jót tenni. Persze előtte nagyon komoly hordával, kormányzóval, drámával.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről