The Walking Dead 4x04 - Indifference

Az előzőekhez képest nem volt valami nagy kaland ez a rész. Túl zárt, túl kiismerhető lett. Tipikusan olyan töltelékepizód, amely nélkül bőven meglettünk volna. Nálam ez egyértelműen az ötlettelenség jele. Sajnos. Ettől eltekintve még bőven lehet jó a szezon hátralévő része.

Két csapat hadműveletét követhettük figyelemmel.

Rick és Carol kilovagoltak, hogy gyógyszert vadásszanak a közelből. Tekintve a két szereplő mostani viszonyát még érdekesen is alakulhatott volna ez a kirándulás. Vizionáltam magamban valami olyat, hogy Grimes uraság bizalomhiány okán kivégzi a nőt, esetleg jó alaposan elbeszélget vele, majd kivégzi, vagy Carol szimplán zombieledel lesz, vagy valami.

A másik oldalon a gyógyszerellátó négyfős csapat kalandjait követhettük nyomon. Ők jóval akciódúsabb körülmények között jutottak el célállomásukhoz, miközben mindenki tanult valamit, kivéve Daryl, mert ő úgy jó, ahogy van.

Rickék összefutottak két túlélővel, akiknek túl sok szerep nem jutott. A két főszereplő elkezdett morális kérdéseket feszegetni. Carol magyarázkodott és a saját igazát bizonygatta a két beteg megölésével kapcsolatban. Nincs igaza a nőnek, de nem is téved nagyot. Rick a szokásos zavart elmebeteg énjét hozta, amely végül ahhoz vezetett, hogy Carolt elzavarta. Nem ezek a jelenetek voltak a sorozat legjobbjai. A hangulat szörnyű volt, járkálóval is csak egyszer találkoztunk. Plusz van némi deja vu az egészben.

A másik oldal eseményei korrektnek mondhatók, kivéve az epizód vége. Szörnyen nagy klisét robbantottak az alkotók az arcunkba. A volt szanitéc fickó alkoholproblémáira nagyon gyorsan fény derült, iszonyat béna megoldások közepette.

Ami tetszett az az előrevetített jövőkép. Nem lehetetlen, hogy a karanténon belül mindenki meg fog halni és csak a legszűkebb elit fog továbbállni. Remélem, hogy nem húzzák sokáig ezt a járvány dolgot, ráadásul a gigantikus horda is közeledhetne sebesebb tempóban.

Én várom nagyon a folytatást, de ez most elég pocsék volt.

4
A-fraid képe

Hershel lába elég jól

Hershel lába elég jól funkcionál mostanában, nem? :D

wouhn képe

Tudod, a modern orvostudomány

Tudod, a modern orvostudomány csodákra képes. :)

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről