American Horror Story: Coven 3x05 - Burn, Witch. Burn!

Kezdjük mindjárt egy szolgálati közleménnyel. Az FX berendelte az American Horror Story következő évadát. Nem túl nagy meglepetés, de mégis örömteli hír a rajongóknak, főleg ilyen korán. Legalább a készítőknek lesz idejük, hogy kitaláljanak valami egészen újat. A szereplőgárda jó része valószínűleg visszatér, ahogyan azt is elmondta Ryan Murphy, hogy lesz utalás a következő szezonra már ebben az évadban.

A mostani epizód egy kicsit furcsa volt nekem. Talán úgy tudnám a legjobban megfogalmazni, hogy a készítők több olyan hibát is vétettek, amiket nem szoktunk meg tőlük.

Az első jó néhány percben látott zombiinvázió elég langyos lett. Kezdve azzal, hogy a The Walking Dead sétáló hullái sokkal jobban megmunkáltak. A láncfűrész előkerülése egy boszorkákkal foglalkozó drámában hát... nem igazán jött be a dolog. Nem volt meg a sorozatra jellemző esszencia, az a páratlan hangulat ami miatt szeretem. Inkább olyan volt, mint egy silány horror film.

A kórházas jelenet viszont nem volt rossz. Lange és az operatőr hozták a szintet, jól megkomponált jelenetek voltak ezek. Kérdezem én, hogy aki képes a halottaiból visszahozni egy csecsemőt, az vajon nem képes pár elhalt szövetet helyre tenni? Na, mindegy. Fogadjuk el, hogí Cordelia hatalmas tragédiát élt át, amiből nem fog maradéktalanul felépülni. De talán szerzett egy új képességet?

A mágiával rendelkezők között kitört háború izgalmas lehet még, de eddig elég vérszegénynek mutatkozik. A zombi támadás szánalmas véget ért. A hölgyeknek köszönhetően a boszorkák között sincs meg az a nagy egységesség. Fiona kimutatta a foga fehérjét, egyértelművé vált, hogy bárkit képes eltakarítani az útból. Ettől függetlenül a tanács azonnali ítélete szintén botrányos hülyeségnek tekinthető. Teljesen életszerűtlennek tartom.

A máglyára küldött boszi jelenete elég érdekes lett. A számítógépes tűz nagyon gagyi hatást keltett. A készítők eddig mindig tudták hol a határ, ha valamit nem tudtak megmutatni, azt is megoldották fényekkel, kameraállásokkal, stb. Itt semmi ilyet nem láttam. Nem tetszett.

A sztori alakulása egyébként számomra korrekt. Nem nagyon tudjuk, hogy hová tartunk, mi fog következni, ki melyik oldalon áll, stb.

Az viszont eléggé nem tetszik, hogy bárki meghalhat jó eséllyel vissza is térhet ilyen képességű emberkék között.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről