American Horror Story: Freak Show 4x02 - Massacres and Matinees

A harmadik évad alapötlete elég jó volt, de végül nagyon elcsúszott valamin az egész koncepció. A belső viszályok és idegesítő egymás ellen fordulások uralták az egész szezont. Félek, hogy most is valami hasonló fog következni, aminek szintén nem lesz túl sok értelme. Az első rész szépen megalapozta, hogy milyen hangulatú évadot várhatunk, amik azok, amiket szeretnének megmutatni nekünk a készítők. Most már csak az a kérdés, hogy valójában mennyire van összerakva ez az egész?

Ez a jóval nyomottabb és barátságtalanabb atmoszféra adja meg az igazi erejét a látottaknak. Jól eltalálták, hogy mi kell a nézőnek. Bár ezzel eddig se volt gond. Mindig az a baj, hogy az alapvetésen nem látnak túl az írók és nem képesek valós tartalommal megtölteni alkotásukat, amely egyre inkább átcsap egy értékelhetetlen katyvaszba.

Nekem valahogy az látszik, hogy ha nem tudnak mit kitalálni, akkor összeugrasztják a szereplőket, mindenki kap néhány percet, aztán majd lesz valami. Pedig ezeket a vándorcirkuszosokat pont úgy képzelem, mint akik egy szervezett és rendkívül zárt világot alkotnak, tudják, hogy hol a helyük (nem emberileg, hanem társadalmilag).

Már most, az évad korai szakaszában látszódnak olyan jelek, hogy még ezek a derék, jóravaló torz emberkék is egymás hátába fogják vágni a kést egy idő után. Az biztos, hogy nem ezt szeretném látni. Ennél sokkal színesebb és hangsúlyosabb történettel is elő lehetne állni, pláne azért, mert a sorozat formulája olyan, amilyen. Bármit kihozhatnának az évadból, nem kellene attól félni, hogy miként fogják visszacsinálni a folytatásra.

Nem is fura, hogy a nézők legkedveltebb karaktere az őrült bohóc lett, aki persze azon túl, hogy egy klisétenger, szépen megkomponált és remekül illeszkedik a környezetbe. Gondolom valami olyasmit akarnak kihozni az alkotók, hogy ő egy helyi pszichopata, aki embertelen gyilkosságokra képes, mégis az egyszerű polgárok ugyanazt látják benne, mint a karneválosokban. Ellenséget.

Bár azt kell mondjam, hogy a bohóc most kicsit kevésbé volt érdekes, mint korábban. A rendkívül gyökér és ellenszenves új kis kedvence meg csak hal a tortán. Attól tartok, hogy minél többet tudunk meg erről a figuráról, annál jobban fog lankadni a lelkesedés.

Az is kérdés még, hogy a nevesebb színészekkel mi a céljuk a készítőknek? Elsőre úgy nézem, hogy Kathy Bates nem most fogja élete alakítását nyújtani. És még sorolhatnám a neveket.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről