American Horror Story: Coven 3x06 – The Axeman Cometh

Jaj, ez a széria! Mi lesz itt? Mi lesz ebből?
Persze, még a fele hátra van, de mégis, ugyan ott vagyunk, mint tavaly.
Csűrik-csavarják a sztorit, máris annyi szálon futunk, mint tavaly, egyre több mindenre derül fény, ám nagyon az a gyanúm, hogy ez valami olyasmibe fog torkollani, mint az előző évadban. A fő téma, biztos, hogy a banyák közti háború lesz, ám a side projektek még hozhatnak némi meglepetést.

Ami remélem így is lesz, mert az az irány, amit most képvisel a sorozat, nem valami tetszetős.
Több szálon is azt látom, hogy (persze lehet, hogy csupán egyelőre) nem magyarázható a jelenléte, vagy ha mégis, akkor túlságosan triviális az oka.
Ilyen Lily Rabe elhanyagolt figurája, aki ebben az epizódban ismét előkerült, de ha csupán a feltámasztásos képessége miatt tartják a sztoriban, akkor ez elég gyalázatos.
Pont ugyanígy érthetetlen Evan Peters karaktere is. Mi a szerepe?
És akkor ott van Kathy Bates...
Ám mindez nem elég, mert új szállal (egyelőre magyarázatlan szállal) gazdagították a felhozatalt.
Ugyanis megjelent a Baltás gyilkos is, vagyis Axeman, akit Danny Huston alakít, nem is rosszul.
Hustonnak mindig is jól álltak az ilyen jellegű szerepek, van az ipsében valami elvetemültség, amitől hitelessé tudja tenni a figuráit. Ő úgy kerül a képbe, hogy régen a múltban a boszorkányok végeztek vele a ház falai között. Ő volt akkoriban New Orleans rettegett alakja, egy sorozatgyilkos, akinek szellemével kapcsolatba lépnek a jelenkor növendékei.
Ennek persze meg lesznek a következményei, melyek majd az elkövetkező részek során bontakoznak majd ki. Legalább is reméljük...

Se a sorozat gyilkos, se a szellem téma nem új, ismét ismétlünk, ami persze még jól is elsülhet, de az eddig tapasztaltak óvatosságra intenek.
Ez a rész ezen kívül azonban érdemi haladással nem szolgált. Cordelia tragédiája után visszatér a házba, ahol új képességének köszönhetően leleplezi a férjét, aki nem csak a neje miatt nem ismeretlen a boszorkány körökben. De hirtelen megrettent és aggódóvá vált édesanyja múltjából is különös dolgokat lát meg. A tisztánlátás képességét nyerte el, most hogy már nem láthat többé.
Illetve a lányok csak nem hagyták annyiban az eltűnt Madison ügyét, és az is sejthető volt, hogy Roberts karaktere nem tűnhet el ennyi szereplést követően a szériából.

Szóval alakulnak és bonyolódnak a dolgok.
De ez így volt a második évadban is, és láttunk annak is micsoda katyvasz lett a vége. Persze, ízlések és pofonok, de az nagy pofon volt. Sajnos, ugyanezt a mintát látom az idei évben is, csak ezúttal még gyengébben is adják elő. Nem olyan erősek a szálak, a megalapozottságuk sem olyan jelentős, és eltűnt – nyomtalanul – a horror jelleg. Ez komoly gond, mert ezzel az alapját vesztette a széria.
Remélhetőleg visszatalálnak az eredeti útvonalra és nem arról van szó, hogy finomkodnak a nézettség kedvéért. Miközben valószínűleg erről van szó.
Esetleg díjakra törnek (Bates és Bassett beszervezése) ám ahhoz ez még elég kevés, minden téren...

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről