2 Broke Girls – Folyt. köv.

Sok már a remeklő újonc évadából sincsen hátra, szóval elérkezettnek éreztem az időt, hogy jelentkezzek egy beszámolóval.
Meg időm is volt, hogy foglalkozzam vele…
Ám a most vázolásra kerülő kép már nem olyan pozitív, mint legutóbb.

Bizony, a helyzet az, hogy a széria erős kezdés után – nem, nem esett vissza – egyszerűen beállt egy bizonyos szintre és hetek óta nem is mozdul onnan. Megrekedtek, ez jól észrevehető, a 13. résszel jelentkeztem utoljára, azóta egyetlen rész kivételével mindnek töltelék íze volt.
Persze, ettől még jól elszórakoztam rajtuk, de már nem nyújtottak olyan komikus élményt, mint eddig.Dennings azért még időnként remekel és Caroline-nak is vannak jó pillanatai, de a mellékszereplők erősen visszavettek.
Már nem épülnek rájuk elég jó poénok, de legalább vannak, dolgoztatják őket, nem tűnnek el. Sőt, még egy új állandó szereplő is bekerült a gárdába, (Jennifer Coolidge) aki egy ismertebb arc, ha másból nem akkor az Amerikai Pitéből derenghet, mint Stifler mamája… :D
Az ő karaktere a lányok új barátja és szomszédja, Sophie, a lengyel bevándorló, aki egy tisztító céget üzemeltet, ami takarítónőket közvetít ki.
Ám megismerkedésük korántsem volt zökkenőmentes, hiszen Maxből előtört a szomszédfrász és mindent megtett, hogy elriassza a nem az eszével hódító nőszemélyt. És ha már hódítás…
Oleg
rögtön kiszúrta magának a telt idomú hölgyeményt és aktív széptevésnek látott.
A kettejük évődése hozott még néha jó poénokat.

Mindezzel együtt Sophie karaktere rémesen erőltetett, ezáltal gyenge, és egy idő után idegesítő is.
Nem telitalálat a bevezetése a szériába. De már a többi mellékszereplő sem villog úgy…
Sőt, például Peach és Johnny teljesen eltűntek.

Igazából a két főszereplővel abszolút nincsen gond. Mindketten nagyon élik a figuráikat, de valahogy a körítés kezd megszürkülni körülöttük.
Ebből üdítően emelkedett ki a Valentin napi felvonás, ami az évad eddigi egyik legjobbja volt.
Earl nagyobb szerephez jutott, az idős néger úr szívrohamot kénytelen elszenvedni, amiben Sophie-nak is nagy szerepe van…
A rész egyszerre volt parádésan poénos, és szomorkásan megindító, hiszen a nem túl családcentrikus, mogorva Max ismét megmutatta érzékenyebb oldalát és minden szeretetével a beteg Earl felé fordult.

Az epizódok teljesen hétköznapiak, semmi extra nem történt, nem volt nagy dobás egyáltalán, a poénok éléből is visszavettek.
Néha Caroline gengszterkedik egyet, utánozva Max stílusát, de igazából ellangyosodtak.
Ezen még Caroline hipochondriával fertőzött alakítása sem javít, amivel munkát szereztek egy zsidó család bar micvójára. Azok a kölykök… nagyon kemények… :D 

Az eddigi utolsó rész – a 18. – azonban mérföldkő a széria történetében, hiszen Caroline születésnapja alkalmából Max bulit szervez, ami ugyan borzasztóan sikerül, lévén a nehezen szocializálódott lánynak nincsenek szép emlékei a szülinapokról. De legalább Caroline-nak összejön egy kis „egyéjszakás testmozgás”,(nem csak neki… :D) elkészül a vállalkozásuk honlapja is.
De a leglényegesebb és történelmi jelentőségű esemény az, hogy Max elintézi, hogy Caroline meglátogathassa az apját. Akit egy pillanat erejéig még láthatunk is…

Annyi szent, hogy a sorozat egyelőre tartja magát, bár mintha kezdene veszíteni az erejéből, kezd megszürkülni, bár a két remeklő főszereplőnő még elviszi a hátán a sorozatot.
Egy-két jobb epizód, pár igazán ütős poén és mindjárt másképp állnak a dolgok.
De azért várjuk meg az évad végét, az még sok mindent eldönthet – a széria megítélésén túl.
Ja, és a lényeg… a jelenlegi tőke: 625$. :D

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről