Game of Thrones 2x01 – The North Remembers

Eljött végre a pillanat és megkezdődött a Trónok harcának új évada.
Az első szezon nagy sikernek örvendett – nem csak az HBO-n – ergo folytatni kellett és G.R.R. Martin művéből még bőven kihozható pár további évad, szóval az anyag adott, a kérdés az, hogy tartható-e a színvonal.
Az új évad első epizódja, ugyan nem szolgált semmi különössel, de hozta az előző részek minőségét.
A történet folytatódik… A Tél közelít…


Lényegében minden ott folytatódik, ahol abba hagyták, nagy horderejű dolgot nem hagytak ki, szóval az első epizód eseményei jól követhetőek.
A frissen királlyá választott Joffrey (Jack Gleeson) dölyfös zsarnokként bohóckodik Westeros Vastrónján, ám uralma kérdésessé válik mivel egyre többen tudják meg a féltve őrzött titkot, miszerint nem törvényes örököse az elhunyt Robert Baratheonnak, elvégre a királynő, Cersei (Lena Headey) és egy másik Lannister, Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) közös gyermeke. Ám a Lannisterek igyekeznek megszilárdítani hatalmukat, annak ellenére, hogy egyre több trónkövetelő lép elő. Így érdekessé válnak Robert világban hagyott fattyai is, pláne a kovács inas.

S ha ez nem lenne elég az előző évadban megkezdett Stark-Lannister viszály immár háborúvá érett, hiszen a durván megcsonkított Stark família legidősebb tagja, a mostani családfő, Robb (Richard Madden) háborúba vezeti a hozzá hű seregeket és a Lannisterek ellen vonul, egyrészt hogy megbosszulja apja halálát, másrészt, hogy visszakapja túszként tartott húgait, Sansát (Sophie Turner) és Aryát (Maisie Williams). Békére csak nagyon kemény feltételek mellett hajlandó, elhatározásában megingathatatlan. Komoly tervei vannak egy független Északi – Királyság megalapításával kapcsolatban.

Eközben a kalandos utat bejáró Tyrion Lannister (Peter Dinklage aki Golden Globe-ot kapott alakításáért) visszatér a királyi udvarba, hogy betöltse frissen és ideiglenesen ráruházott tisztségét. A továbbiakban a Király segítőjeként fog tevékenykedni, aminek érdekes következményei lehetnek, mivel ez a karakter abszolút kiszámíthatatlan, nem lehet meglátni a valós szándékait, nem egyértelműen jó vagy rossz ember.
Ennél fogva, komoly változásokat okozhat az intrikák pókháló finomságú szövevényében.

Persze az élet zajlik másfelé is, hiszen a megbukott Khalessi, Daenerys Targaryen, (Emilia Clarke) Drogo halála után, maroknyi megmaradt emberével rója a pusztaságot, küszködve az éhezéssel, a többi törzs jelentette fenyegetéssel, a kilátástalansággal.
Továbbá még az újonnan kikelt bestiákkal, a sárkányokkal is kell valamit kezdenie, hiszen semmit sem tud róluk.

Közben az Éjjeli őrség is kilovagolt a Falon túlra, hogy utána járjanak annak a fenyegetésnek, amiről a hóesés suttog és feszültséggel tölti meg a fagyos éjszakákat.

A Tél közelít…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről