Alcatraz 1x02 - Ernest Cobb

A dupla évadnyitó második felvonása egy teljesen másik üggyel volt kapcsolatos. Ha puskázunk egy kicsit az IMDB-ből egyértelművé válik, hogy milyen részben egy újabb előkerült szökevény kerül terítékre. Ez most is így történt. Nyomozgattunk egy kicsit.

A pilot írásakor felvetettem a kérdést, hogy vajon milyen irányba fog továbbhaladni a sorozat? Úgy tűnik, hogy „a nyomozgatós szériákból sosem elég” elv szerint haladunk tovább. Oké, némi misztikumot még így is csempésztek a sorok közé, de erről kicsit később.

Újabb halottnak gondolt férfi bukkant fel a semmiből. Ernest Cobb egy valódi antiszociális pszichopata, aki eszméletlenül jól bánik a mesterlövész puskával. Régi hobbiját követve módszeresen végez néhány emberrel, aztán tovább áll, hogy újabb áldozatok után nézzen.

Kis csapatunk rögvest tudomást szerez arról, hogy egy visszatérővel van dolguk. A helyszínelést és a vizsgálatokat a CSI-t megszégyenítő gyorsasággal végzik és belevetik magukat a dolgok sűrűjébe. A történtet színesíti, hogy párhuzamosan zajlanak az események 1960 és 2012 között. Többet megtudunk a rabokról, az akkori viszonyokról.

Némi dráma is lezajlik, mikor Lucy-t meglövik. A fiatal nő élete veszélyben forog, de szerencsére nem kell megválnunk egy főszereplőtől már az évad elején. Ami különösen tetszett, hogy a furcsa módon szimpatikus Jack Sylvane-t nem felejtették el, ő is megkapja a maga folytatását, immáron az új börtön falain belül. Gondolom sokan kíváncsiak lennének a pasas mondandójára, de ő nem tud semmit sem. Számára az elmúlt 50 év egy szemvillanásnak tűnt, ráadásul maga sem tudja megmagyarázni, hogy miért teljesített olyan feladatot, amit egyáltalán nem akart.

A bevezető résznél egyértelműen gyengébb lett a folytatás, igaz nem sokkal. Valahogy ezúttal mindenki kicsit szürkébb maradt, nem tudták még közelebb hozni a karaktereket. Bár minden ment a maga ütemében, mégis kicsit gépiesnek éreztem. Remélhetőleg simul ez még.

A végére azért tartogattak meglepetést az alkotók, hiszen a záró képsorokban megtudhattuk, hogy az egyik közel álló személy nem az, akinek mondja magát. A lényegesebb kérdésekre továbbra sem kaptunk választ, ami egyáltalán nem baj. Erre rákontrázva még több kérdést vetettek fel.

Összességében azt lehet elmondani, hogy egy nyomozgatós sorozat extrákkal az Alcatraz valódi arca. Nem volt rossz, de valami pluszt azért még vártam volna.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről