Grace Klinika 6X14-6X16

Kb. száz évvel ezelőtt volt, hogy abbahagytam a sorozatról írt cikkeimet, nos ennek az az oka, hogy még akkor elmaradtam az írással és aztán később már el is felejtettem, hogy mik történtek az adott részekben, így kénytelen voltam újramegnézni őket. Mivel az RTL Klub még nem kezdte el adni a hetedik évadot, igyekszem bepótolni a hiányosságaimat, mire belefognak az "új" széria vetítésébe, ami egyébként csak itthon új, mivel Amerikában, már a nyolcadik került adásba...

6X14 Valentin nap

A Valentin nap elvileg a romantikáról szól, hát Seattleben, most éppen nem. A helyi étteremben ugyanis tömegbaleset történik, valakinek leszakad a karja, többen megsérülnek, valaki meg is hal. Mégis nagyobb hangsúlyt kap az epizódban, hogy kis Grey, azaz Lexie (Chyler Leigh) befestette a haját szőkére, mindenki ezzel van lefoglalva, ami annyira idegesíti a lányt, hogy így jön a rá a megoldásra, amivel megmenti a férfi karját. Mark lánya, Sloan éppen ultrahangon van Calley-nél (Sara Ramirez), amikor is kiböki, hogy örökbe akarja adni a fiát. Miután nagy nehezen Mark (Eric Dane) tudomására jön a dolog, felajánlja, hogy örökbe fogadja a csecsemőt, de ezt a lány nem akarja, így fogja magát és megszökik. 

Baileynek (Chandra Wilson) udvarlója akad az altatóorvos, Waren személyében. Ez nagyon összezavarja Mirandát és tulajdonképpen mindenkit a kórházban...

6X15 Vissza a múltba

Különleges epizód, mert három szereplő korábbi emlékeibe kapunk bepillantást. Ugyanis az orvosoknak előadást kell tartani a többiek előtt. Elsőként Bailey meséli el gyakornoki éveit, amikor még Mandy néven ismerték a kórházban, nem Hitlerként, mint most. Akkor még csendes volt, rasztrafrizurát viselt és nem mert ellent mondani a főnöknőjének. Ám egyszercsak magára talált, és egyre okosabbakat kezdett mondani, ami csakhamar feltűnt dr. Richard Webbernek (James Pickens Jr.). A második előadó Calley Torres, aki annyira izgul, hogy az előadás előtt még a taccsot is kidobja. Ő arról mesél, hogy ismerte meg Karevet, amikor egy rendkívül összetetten megsérült fiú esetén dolgoztak. Amikor már mindenki álomba szenderülne, megérkezik a Főnök. Elnézést a korábbi Főnk, aki már 45 napja józan. Dr. Webber arról mesél, amik egy eseten dolgozott Elise Grey-el. Egyből mindenki felébred, és tátott szájjal hallgatja az előadást.

6X16 Újra a műtőben

Karev és Lexie kapcsolata(?) egyre kevésbé titkos. Egy reggel ugyanis Sheperd (Patrick Dempsey) rányit Karev szobájában a meztelen Lexiere. Meredith (EElen Pompeo) megkéri a húgát, hogy ne fűzzön komoly remélnyeket Alexxel való kapcsolatához. Ugyanaznap Derek még egy párocskára rányit, majd összeveszik Markkal. Dr. Sloan ugyanis nehezen birkózik meg azon, hogy kis Grey túllépett rajta. Először a gyógyszerügynöknőket viszi szobára, majd miután Sheperd megkéri, hogy ezt ne tegye, következnek a nővérek. Nagy nehezen tisztázzák, mire is gondolt valójában Derek...

Három jelentősebb eseten "dolgoznak" ebben az epizódban, az egyik dr. Avery nagyapja, aki elismert orvos, és egy rangos díj alapítója. Az orvosok egymás sarkát letaposva küzdenek, hogy a közelébe jussanak, de ő csak Richardot akarja. Derek nehéz helyzetbe kerül: vajon rábízhat-e egy ilyen fontos beteget Richardra?

Kis Grey és Yang (Sandra Oh) egy tüdő építésén dolgoznak, a szó legszorosabb értelmében. Teddy ennek először nem örül, de aztán ő is segít a lányoknak.

Avery és a nagyapja szinte az egész részt végig civakodják, de aztán megbékülnek. A másik két eset: egy fiú, akinek tüdőátültetés kellene, de az állapota miatt nem kaphat és egy nő, aki eddig süketen élt, de Mark állítja, hogy vissza tudja adni a hallását.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről