Kings 1x05 - Insurrection

A legutóbbi epizód kicsit gyengébbre sikerült, főleg amiatt, hogy kevésbé érdekes témákkal foglalkozott és előre lehetett látni, hogy mire megy ki a játék. Szerencsére a közvetlen folytatás már visszatalált a helyes útra.

Tovább...

Ismét csak David volt a főszereplő, akinek ezúttal saját népével kellett farkasszemet néznie.
Silas király bejelentette, hogy békét köt az ellenséggel, cserébe némi földet adományoz Gath-nak. Ki gondolta volna, hogy pont az északi vidék városai esnek áldozatul a békének, ahol David is megszületett.

A hab a tortán pedig, hogy mikor az ifjú százados megpróbálja lebeszélni a királyt, Silas pont őt küldi, hogy próbálja elmagyarázni az embereknek a döntés fontosságát. David-nek választania kell. Vagy a családhoz marad hűséges, vagy pedig a királyt szolgálja bármi áron. Mindkettő esetben óriási árat kell fizetnie a férfinak.

Végül az uralkodó oldalán maradt. Várható, hogy a városában tett látogatás nem okoz osztatlan örömöt a tiltakozók szívében. A mozgolódások tragédiába torkollnak, mikor eldördülnek az első lövések. Szinte polgárháborús helyzet uralkodik az ország ezen részén.

Eközben Silas nem is vesz tudomást a történésekről, inkább elmegy vidékre pecázni. Csupán akkor lesz sietősebb a dolga, amikor a saját lánya is aktívan bekapcsolódik a történésekbe. Michelle-t túszként tartják fogva a lázadók. Abban reménykednek, hogy így talán a király enged a követeléseknek. Az erőszak további erőszakot szül, aminek a következménye, hogy a lázadókat lelövik. Még David testvére, Ethan sem menekülhet a megtorlás elől, hiszen ő is aktív részese volt az eseményeknek. Szerencsére a srác életben marad.

A történet további szálain is mozgolódtak az események, amelyek nagy része arra ment ki, hogy Silas királyt megbuktassák, átvegyék tőle a hatalmat és új uralkodót nevezzenek ki. A jelölt továbbra is a király fia, Jack, aki szívesen vállalná a szerepkört. Persze ő is csak egy báb lenne a hatalmaskodó emberek kezében, de ez még a jövő zenéje.

Lényeg, hogy ismét egy színvonalas és eseményekben gazdag epizódot kaptunk, amelyet kár lenne kihagyni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről