The Cape 1x01 - Pilot

Az NBC kedveli a szuperhősös sorozatokat, ennek ékes bizonyítéka a most debütált The Cape. Ugye tudjuk, hogy a Heroes csúnya véget ért, kellett valami, ami pótolja a hiányt. Hogy mennyire eladható egy ilyen témájú széria azt a szakemberek biztosan jobban tudják, ráadásul az új üdvöskének még van ideje bizonyítani. Az már elsőre látszik, hogy a készítők beleadtak apait-anyait, hogy lenyűgözzék a nagyérdeműt a pilottal. A tovább mögött kiderül mennyire sikerült.

Tovább...

Kétségtelen, hogy elég rétegsorozat lesz a The Cape, egész biztos sokan vannak, akik szinte irtóznak a műfajtól. A fiatalokat célozták meg az alkotók, de mégsem lett tinisorozat, amit rendkívül értékelek.

A sorozat egy rendőrről szól, aki túl sokat tud meg korrupt kollégáiról és könyékig belemártja magát a befolyásos emberek piszkos ügyleteibe. A főszerepet David Lyons kapta meg, akinek neve most még nem cseng mindenkinek ismerősen. Jobbára epizódszerepeket kapott néhány sorozatban, egyszer jelölték díjra, mint az év legjobb új tehetsége. Én mégis úgy érzem jó választás volt, Vince Faraday életre keltését jól megoldotta.

Szóval hősünket azon nyomban el akarják tenni láb alól a rosszfiúk, de elég furfangos módon. Úgy intézik, hogy mindenki azt higgye, hogy a férfi valójában Chess, a város leggonoszabb maszkos terroristája. A rend éber őrei üldözés közben apró cafatokra robbantják, legalábbis ők ezt hiszek.

Ezt követően Vince hivatalosan halott. Új barátai akadnak, akik megtanítják őt a szuperhős mesterségre és megszültek a The Cape. A maszkos igazságosztó, aki felveszi a kesztyűt a korrupt város gonoszaival.

Persze segítői is akadnak szép számmal és nem feledkezhetünk meg az epikus csatákról a hős és nemezise között. Az akciókat néha megszakítja Vince feleségének és kisfiának drámája, akik siratják bemocskolt nevű szerettüket, eközben muszáj továbblépniük.

Szóval a történet nem rossz, a mellékszereplők is nevesebbek, a látványra sem lehet igazán panaszunk. De ne feledkezzünk meg, hogy mindez a pilot elbeszélése volt, nem tudom mennyire tudják az írók fenntartani az érdeklődést akár évadokon keresztül. Nekem az az érzésem támadt, hogy ebből a mondanivalóból bőven elég lenne 10-12 rész, ennyi idő alatt bőven ki lehetne vesézni mindent. Persze én szeretném a legjobban, hogy tévedjek, mert a The Cape meglepően szórakoztató nyitányt produkált.

Amint már említettem, a hangulat nem csapott át a tini szappan irányába, megmaradt kicsit sötétebb hangulatúnak, komoly mondanivalóval, de néhol könnyedebb előadásmóddal. A poénok nem hiányoznak, de nem esnek túlzásba ezen a téren. A speciális effektek megállják a helyüket, de kíváncsi vagyok mit hoznak össze a neves urak és hölgyek ha elkezdenek kifogyni a pénzből.

Összességében egy nagyon korrekt, hangulatos és látványos pilotot láthattunk, amely egy hanyagolt műfajú sorozatot vezetett fel, amelyre érdemes odafigyelni hétfőnkétn.

0

a kiképzés lehetett volna

a kiképzés lehetett volna hoszabb... az eltünés meg nagyon ocsmány ne mtudom hogy elég lesz ez a sikerhez :)

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről