Stargate Universe 1x08 - Time

Ez kegyetlenül jó volt!

Most először tudom szívből megdicsérni a Stargate Universe-t, mivel ez az epizód engem levett a lábamról. Az eddigi legjobb. Soha rosszabbat!

Biztos feltűnt már többeknek, hogy egyre több filmnél és sorozat résznél erőltetik a kézikamerás felvételeket. Olyanra gondolok, mint a Blair Witch projekt vagy a Cloverfield. Én személy szerint a falra tudok mászni az ilyenektől. Nagyon nem jön be a műfaj.

Azt gondoltam, hogy itt is ilyen résszel fogunk szembe nézni. Félig meddig igazam is lett, azzal a különbséggel, hogy itt oka volt ennek a megvalósításnak. Nem is akármilyen.

A féreglyuk a tovább mögé vezet...

Ahogy a rész elkezdődött, bevallom nem számítottam semmi jóra. A csapat néhány tagja egy bolygót vizsgált, ami leginkább egy jó nagy dzsungelre emlékeztetett. Élelem után kutattak. Eli barátunk pedig szorgosan filmezett a magával hozott KINO (lebegő kamera) segítségével. Ez a pár perc unalmas volt, gyakorlatilag semmi sem történt.

Nem sokkal később páran kezdték rosszul érezni magukat. Nem annyira nagyon, csak picit. Ezek az érzések átcsaptak erős fejfájásba, ájulásba, kómába és... Úgy gondolták, hogy valami fertőzés támadta meg ezeket a személyeket, amit a bolygón kaphattak el.

Pont a legrosszabbkor kicsi és gyors lények támadták meg az expedíció tagjait. Csúszómászó rovarszerű izékről van szó, akik bemásznak az ember testébe és némi pusztítás után azt veszed észre, hogy halott vagy.

Ha ez még nem lenne elég, a csillagkapu bekrepált, instabillá vált a féregjárat, ezért nem tudott senki elmenekülni a bolygóról. A fertősé következtében páran életüket vesztették, az őslakos lények támadását sem élte túl mindenki.

Ekkor jött az igazi meglepetés. Kiderült, hogy ezt a videofelvételt a Destiny fedélzetén nézték önmagukról. Fura mi? Arról van szó, hogy az instabil féregjárat egy napkitörés miatt keletkezett, ami visszavitte utasait a múltba. Amikor a felfedezők először a bolygóra léptek, Eli azonnal megtalálta a KINO-t és visszanézték a felvételt. Volt ám csodálkozás.

Persze ha ismeri valaki a jövőt, akkor mi sem egyszerűbb, mint megváltoztatni. Nem megy senki a bolygóra, nincs fertőzés és nincs rajtaütés.

Ez sem ilyen egyszerű. A vírus nem a bolygóról származott, hanem a jeges bolygóról hozott vízben. Van ennél rosszabb is. Az egyetlen dolog, ami semlegesíteni tudja a fertőzést, az a dzsungel bolygón található lények harapása. Szóval mégis oda kell menni.

Ezek után is történtek érdekességek, ezeket nem árulom el, nézzétek meg. Lényeg, hogy úgy lett vége, hogy se füle se farka, de nem tették ki a „to be continued...” szöveget, de én arra számítok, hogy a 9. részt ezen a ponton fogják folytatni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről