The Walking Dead 3x16 - Welcome to the Tombs

Érdekes végkifejletet produkált sokak kedvenc zombis sorozata. A szezon elég vegyes képet mutat. A kezdés pazar lett, izgalmas, lendületes, magával ragadó. Aztán szépen lassan leült a történet és azon kaptuk magunkat, hogy gyengébbnél gyengébb részek követik egymást. A rajongó persze azzal magyarázza mindezt, hogy majd a fináléban kárpótolnak mindenért. Hogy ez mennyire lett igaz, megtudhatjátok a tovább mögött.

Nem tudom ki hogy van vele, de összességében csalódás lett az évadzáró. Az odáig rendben van, hogy az írók valami teljesen új irányba terelték a sztorit. Nem követem a képregényt, de szerintem ott nem ez történt. A változás lehetősége üdítően hat, de mégsem volt évadzárós hangulata a nézőnek. Nekem biztosan nem. Gyakorlatilag ugyanolyan epizódot kaptunk, mint eddig.

Észrevehető, hogy az utóbbi hetekben nagyon ráálltak a készítők, hogy bemutassák nekünk mennyire elmebeteg vadállat a Kormányzó. Mindig kaptunk valami kis pluszt, amit aztán szintén a jó öreg Governor számlájára írhattunk. Az ujjleharapás kifejezetten tetszett, de ezt a mostanit nagy túlzásnak éreztem. Jobban tetszett, amikor alig volt különbség Rick és Philip kormányzó között. Mostanra a vak is láthatja, hogy a két zakkant közül melyik melyik.

A börtön ostroma, amit mindenki nagyon várt meg is történt meg nem is. Az ostromlókat néhány csapda várta, amitől a szedett-vedett társaság hamar telerottyantotta a gatyát. Amennyire nagy mellényük volt elég gyorsan berezeltek. Szóval Rickék sikert arattak, elüldözték a támadókat. Már itt jól félrevezették a nézőt, hiszen azt láthattuk, hogy a kis csapat pakolászik, arra lehetett számítani, hogy kereket oldanak, de közel sem így lett.

A Kormányzó mérgében lelőtte a saját embereit, kettő kivételről eltekintve mindenki odaveszett. Nagyon bölcs magatartás.

A finálé drámai oldalát Andrea szolgáltatta, akit a Kormányzó összezárt a haldokló Miltonnal. A vége meglepő lett, Andreát megharapták, akivel végezni kellett.

Aztán ott van még Carl, aki jóval kevésbé idegesítő, mint az előző szezonokban. Most épp azzal vétette magát észre, hogy könyörtelenül fejbe lőtt egy magát megadni készülő támadót.

A következő szezon érdekes lesz. A börtönlakókhoz csatlakozott néhány Woodbury-ből emigráló ember, akik megtudták az igazat az ő Kormányzójukról. Ha már itt tartunk, a fő gonosz élve megúszta a szezont, amolyan renegátként menekülnie kellett övéi elől is. Meglátjuk mit hoznak ki a készítők az új évadból.

7
A-fraid képe

Remek szezon volt,

Remek szezon volt, nagyságrendekkel jobb, mint az előző, de a befejezésre én valami mást vártam. Valami nagyobb horderejűt annál, hogy egy ellenséges szereplő bekattan, és egy kedvelt karaktert kiírnak a szériából.

wouhn képe

Az az igazság, hogy amikor

Az az igazság, hogy amikor kezdett gyengébb epizódokat felsorakoztatni a széria, akkor bennem már felmerült, hogy az évadzáró nem lesz nagy durranás és sajnos így is lett. Kár érte, mert most a sorozatos fórumokon nagy a lázongás.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről