Friday Night Lights 5x05 – Kingdom

Hosszú szünet után jelentkezem ismét a Péntek Esti Tündökléssel, mely e hónap kilencedikén utoljára villant fel, hiszen a széria véget ért.
Nálunk persze még nem, hiszen most már minek siessünk…
Jelen epizódunk egyfajta tengés-lengés volt, túlzottan nagy érzelmi viharok nem szabadultak el, visszafogottság és harmónia jellemezte a képsorokat.
Alapvetően az eddig megismert problémakörökben mozogtak az események, vagy éppenséggel nem haladtak egy tapodtat sem.

Tehát…

A mindenek előtt és felett álló esemény, mely a részt meghatározta egy idegenbeli mérkőzés volt.
Végső soron minden e meccs körül forgott, hiszen különös pikantériával bír.
Az East Dillon Lions ugyanis parázs körülmények között bukott el a hazai csapat ellenében.
Eljött hát a bosszú lehetősége!
A srácok fel vannak tüzelve, ki vannak éhezve a sikerre és a visszavágó legalább olyan keménynek ígérkezik, mint amilyen az első találkozó volt. De mindezen túl van egy sokkal lényegesebb, háttérben meghúzódó történés, mely meghatározóvá válhat a későbbiekben.
Ez pedig az, hogy a fiúk összerázódtak, a másikat testvérként kezelik, szeretik egymást, nem csak a pályán tennének meg bármit a másikért. Ez a szép a csapatsportokban. Pláne az amerikai fociban...

Emellett a Vince/Papa, továbbá a Vince/Luke melléken is csordogálnak az események, vagy inkább csak csepegnek. Ki tudhatja, mit hoznak még ebből ki…
Buddy Jr. is kezdi megtalálni a helyét az új társai között, az új környezetében.
A készítők érezhetően visszavettek az események drámai intenzitásából, aminek feltehetően a sorozatzárás az oka. Elvégre mindenki jót szeretne a szereplőknek, senki nem szereti őket szenvedni látni. Így lehet ezzel Peter Berg is…
Eddig az eddigi drillhez képest eléggé kímélő üzemmódban foglalkozott szereplőivel.
A mostani epizódban pedig mintha teljesen kiengedte volna a gyeplőt a kezéből, hagyta, hogy az események, a karakterek menjenek a maguk útján.
Azért a Julie és Derek mellékszálon még sikerült egy nagyobbat dobni, legalább is a lány hazatérte és viszonyuk napvilágra kerülése meglehetősen baljós képet fest.
A következő részből ez nyilván kiderül…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről