Life Unexpected - Pilot

Jóbarátok, Szökés, How I Met Your Mother, Two And A Half Men, The Big Bang Theory, Flash Forward. Többek között ezeket a sorozatokat néz(t)em eddig. Szóval a műfajt tekintve nekem újítás volt a Life Unexpected. Egyelőre nem bántam meg.

Ha valakinek összejön az élet, akkor nem is gondolná, hogy mennyi gondja és problémája lehet egy 16 éves (jelen esetben) lánynak. Márpedig lehet, főleg ha egy gimis bálon „balesetként” fogan meg.  Történetünkben ez játszódik le, majd előreugrunk pár nap híján 16 évet és 9 hónapot. Szerencsétlen lányt nem fogadták örökbe, így állami gondozott lett, és nevelő szülőktől nevelő szülőkig járt. Mivel pár napon belül betölti a 16. életévét, nagykorúsítani szeretné magát. Ehhez viszont a biológiai szülőktől kell aláírás, mi által megkeresi őket. Nem is lenne valósághű (és hosszú életű), ha mindez sikerrel járna.

Tovább... 

A főszereplő Lux, és ha figyelmesek vagyunk, akkor rájövünk, hogy neve a címből ered. Life UneXpected. 
Szóval Lux felkeresi az apját, hogy végre nagykorúsíthassa magát. Amikor bekopog az ajtón és meglátja, akkor nehezen hiszi el, hogy ez az ember a biológiai apja, aki egy kocsmában él pár barátjával. Pontosabban a kocsma felett, de az egész az övé. Mellesleg pedig az apa, Nate Bazile (Kristoffer Polaha) úgy tudta, hogy abortusz lett a tini-kaland vége. Hamar kiderül, hogy a bizonyos anya pedig nem más, mint Cate Cassidy (Shiri Appleby) a rádiós műsorvezető, akit minden nap hallgatott a lány. 
Miután megszerezte a szükséges aláírásokat, elment a tárgyalásra. Eredménye viszont a várt ellenkezője lett. A bírónő a két komolytalan és gyerekes biológiai szülőnek adta a gyámságot. Ezek után egyértelművé vált, hogy a sorozat arról fog szólni, hogyan birkózik meg ezzel a feladattal a két lüke „felnőtt”. 

Számomra az érzelmi szál kissé erőltetett volt. Nem arról van szó, hogy sok volt, hiszen ez egy dráma, és a történet is megköveteli. – Engem is elhagyott a biológiai anyám, de szerencsésebb vagyok a főszereplőnél, legalábbis abból a szempontból, hogy 1 évesen egy szerető család örökbefogadott. Na de én most kritikát írok, nem naplót. – Hanem arról, hogy ez volt az első rész, és túl gyorsan haladtak a dolgok. Sok volt a lelkizés egymás között, ahhoz képest, hogy egy-két napja ismerték meg egymást. Cate sokszor úgy viselkedett, mintha ő nevelte volna fel Luxot. A lányt elhagyta Cate, később a szemébe mondta, hogy soha nem akarta megtartani. Mégis igazi anya-lánya kapcsolat alakult ki közöttük, ami szerintem ennyi idő alatt túlzás. Viszont egyáltalán nem leírni szeretném a sorozatot. 

A szereplőket ennél jobban nem is válogathatták volna össze. Lux, akit Britt Robertson alakít, tökéletes karakter. Az pedig, hogy 19 évesen játssza hitelesen a 16 éves lányt, elismerésre méltó. Shiri Appleby és Kristopher Polaha is nagyszerű szerepet nyújt, néha olyan, mintha a való életet tárnák elénk. A kocsmában élő barátok is egyedi karakterek, már most jól látszik, hogy minden rosszban benne vannak. Azért Cate vőlegényéről sem feledkezzünk meg, hiszen a leánykérése nagyon is egyedi volt.

Ami kifejezetten nem tetszett az első részben az, ami az utolsó 10 percben történt. A két szülő újra összefekszik egymással? Ne, ne, ne, ezt az írok sem gondolhatták komolyan. Ezt kilehetett volna hagyni. Összességében 8/10 pontot adnék neki. Meglátjuk, hogy gondolták az írok a folytatást. Hamarosan megírom a második rész beszámolóját is.

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről