Glee - season 1 [2009]

Gondolom már sokan hallottatok a Glee-ről, a FOX csatorna 2009-es újoncáról.
Viszont, ha valaki nem ismerné: Ez egy zenés sorozat, középiskolás diákokról szól, jó hangjuk, van, de senki nem értékeli őket. Ez egy kis spoiler mentes ajánló lesz, úgyhogy nem törtem meg a szöveget! : ) Jó olvasgatást!

Egykor a McKinley gimnázium kórusa volt az ország egyik legjobb és leghíresebb kórusa, de ma már lúzernek számít az, aki belép. Egy lelkes tanár, Will Schuester megpróbál ezen változtatni és benevezi a csapatot egy országos döntő helyi válogatójára. A hasonlóan lelkes, ám kevésbé jóindulató tanárnő, Sue Sylvester, aki a szurkolólányok edzőnője, minden lehetséges módon megpróbálja megakadályozni, hogy Will a kórussal sikereket érjen el. Mindezt rengeteg vicces, komikus vagy szomorú és megható jelenetekkel tarkítva láthatjuk.

A sorozat alapkoncepciója nem sok. Minden rész egy-egy megoldandó „problémára”, vagy szereplőre épül. Fontos szerepet kap a hátrányos helyzetűek nehézségeinek csökkentése. Alapvetően egy aranyos sorozatnak tartom, ami tele van túlidealizált karakterekkel, de mindig van valami mondanivalója, még akkor is, ha azt rendkívül banális formában tárják is elénk.

Mindemellett a zenék igényesen összeválogatottak, a színészeknek egytől-egyik jó hangja van, még a tánctudásuk is egészen elfogadható…

Bátran merem ajánlani azoknak, akik egy kis könnyű kikapcsolódásra vágynak. Hozzátenném, hogy az első 5-7 rész után kezd egészen élvezhetővé válni a történet, de az első részeket végig kell sajnos „szenvedni”. Egyszer én is feladtam 2-3 rész után, de újrakezdtem, és megérte. : )

Először 13 részre rendelték be, de a nagy sikerre való tekintettel a fejesek még 9 részt hozzácsaptak, és a második évadot is berendelték.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről