The Secret Circle 1x01 - Pilot

Közel két hete startolt el a CBS csatorna legújabb, leginkább tinidrámának nevezhető sorozata. Egyre kedveltebb téma manapság a misztikum. Számon tartani is alig lehet már a természetkívülire épülő sorozatokat. Ebbe a mezőnybe csatlakozott be a The Secret Circle is. A témában fellelhető sorozatok állományát tekintve azt hinné az ember, hogy ez már egy picit lerágott csontként hat az emberekre. Azonban sajnos nem mondhatni, hogy annyira erős lenne a minőségi színvonal, amibe már nem férne bele. Egy-két kimagasló "idősebbnek" számító szériát leszámítva a többi maximum az elmegy kategóriába sorolható. Ennek köszönhetően van esélye felkavarni az állóvizet.

Misztikum. Tinik. Titkok. Gyilkosság. Lényegében ezekre az összetevőkre építenek a készítők. A nyáron hasonló alapanyagokat felhasználva indult el az MTV-n a Teen Wolf széria. Sikerült is elnyernie nézők tucatjainak tetszését (gondolom leginkább a fiatalabb korosztály körében). Aki ismeri és kedvelte a sorozatot (bevallom nekem tetszett), annak mindenképpen ajánlani tudom hiánypótlásként.

Az alapsztori szerint adva van egy 17 éves lány (Cassie), aki édesanyja halála után nagymamájához költözik egy Washington állambeli kisvárosba. Amiről nem tud, hogy anyja miért "menekült" el a kisvárosból és nem teljesen baleset okozta halálát. A kisvárosban ugyanis boszorkányok tevékenykednek, éledegélnek. Vannak fiatalabbak, öregebbek, férfiak, nők, fiúk és lányok. Tehát szinte mindenki, aki él és mozog. Sejthetjük, hogy Cassie a legnagyobb erővel megáldott boszorkány, akinek képességeire iskolatársai hívják fel a figyelmet. Sőt mi több be szeretnék venni titkos társaságukba a Kovenbe. Más néven hívhatjuk a boszorkányok titkos körének is, de ez rövidebb is, misztikusabb is (ezúton is köszönöm a fordítónak ezt az egyszerű elnevezést). A kezdeti kétkedését és zavarát nehezen legyőzve, elfogadja erejét, de a többiek akaratát nem teljesítí be, egyenlőre (szerintem).

Mellékkarakterekben nincs hiány. Mindenki megtalálhatja kedvencét. A háttérsztorit ők viszik előbbre, igaz lassanként. Több alapkonfliktus rajzolódik ki az első részben: Cassie anyjának gyilkosa, a kis boszik közötti hatalmi versengés, a szülők Kovenjéről is megtudunk egy-két apróbb utalást (egyébként nem nehéz összerakni a teljes képet) és persze az elmaradhatatlan "akarlak, de nem lehet" szerelmi szál Cassie és a sors által számára kiválasztott Adam között. Ez utóbbi remélem nem lesz olyan idegesítő, mint a Smallville-ben tapasztalt Lana - Clark duó nyomorékoskodása (azt sajnos nem tudom másnak nevezni). 

A nagyon erős kezdés után (IMDB 7,5) csak attól lehet tartani, hogy ellaposodik és esetleg egy Tuti Gimi szerű lapos, átlagos, közhelyes sorozattá válik, habár ez igen nagy kár lenne érte, hiszen az alapötlet nagyon jó. A számos "mellékszál", melyek vélhetőleg lassanként egybefutnak a fővonallal pedig sok-sok eseménydús részt sejtet.

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről