Dexter 8x03 - What's Eating Dexter Morgan?

Érdekesen alakul a záró évad. Újra gyülekeznek a viharfelhők hősünk felett, de ez nem új, ilyet szinte minden évadban láttunk már. Kár, hogy címszereplőnk mindig minden kalamajkából kidumálja magát. Ez most sincs másképp, legalábbis elsőre így tűnik. Kezdem érteni azt is, hogy miért kellett Vogel dokit behozni a történetbe. Ne legyen igazam.

Dr. Vogelnek az a szerepe, hogy elmondja nekünk nézőknek azt, amit magunktól nem értenénk meg. Egy kicsit jobban elmélyedünk a pszichopaták viselkedésében, tisztább képet kapunk arról, hogy mi miért történik, mit miért cselekszenek. Aztán a csavar akkor jön, amikor a pszichopata elkezd meg nem felelni a tényeknek és a sok évszázados orvosi elvárásoknak.

Van egy olyan rossz érzésem, hogy az önfeláldozás lesz a kulcs. Elvileg Dexter nem képes ilyenre, mindent saját magáért cselekszik, az önzetlen szeretet teljes hiányát mutatja. Pontosabban ezt kellene látnunk, ám hősünk tényleg aggódik testvéréért. Vagy csak saját magáért? A lényeg, hogy valami nagy önfeláldozást vizionálok az évad végére, remélem nem lesz igazam és a készítők ennél kreatívabbak lesznek.

A sztori egy ideig nem mutatott semmi érdekeset, tovább haladtunk a megkezdett utakon. Onnantól vált izgalmassá minden, amikor Deb belesúgta Quinn fülébe, hogy ő ölte meg LaGuertát. Ez az apró mozzanat sok problémát vethet még fel akkor is, ha az ellenpólus ki tud magyarázni mindent.

Quinn karaktere kicsit szimpatikusabb lett, jó látni, hogy ő is ember és a szerettei nagyon fontosak neki. Dexter számára komoly probléma lehet még a férfi.

Kíváncsi vagyok merre tart tovább az évad, milyen finomságokkal kedveskednek nekünk a készítők a nagy finálé előtt. Addig még sok idő van, ki kell élvezni a záró szezon minden percét.

Az évad fő gonoszának kiléte még várat magára, Dexter és Vogel mindennél jobban szeretnének rájönni a titokra, hiszen ők maguk is egyre inkább célponttá válnak.

Összességében egy hasonló részt láthattunk az eddigiekhez, túl sok meglepetést nem okozott, minden a saját ütemében, a megszokott módon zajlott.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről