Dexter 8x01 - A Beautiful Day

Biztos sokakat meglep, hogy ilyen különös időpontban tért vissza a képernyőre a 8. évadát taposó Dexter. Megszokhattuk, hogy kedvenc sorozatgyilkosunk kalandjai ősszel veszik fel a fonalat és még az adott naptári évben véget érnek. Nos, én sem tudom milyen megfontolásból, de az utolsó évad június 30-án kezdődött az Egyesült Államokban. Nem titok már senki előtt, hogy ez lesz a széria záró szezonja. Lássuk milyen lett a premier, mik változtak az elmúlt időszakhoz képest.

Az előző évad végi vérengzés sokakat meglephetett. Végre történt valami kézzel fogható, valami ami enyhítette az egész szezon mellényúlásait. Ezen vonalon haladunk tovább egy klisével, miszerint eltelt 6 hónap. Harrison nagyobb lett, Debra otthagyta a rendőrséget és a magánszektorban próbált elhelyezkedni fejvadászként, Dexter pedig tovább folytatja szokásos elfoglaltságait.

Batista vette át Debra helyét, lényegében minden a régi. A probléma ott kezdődik, hogy szokás szerint új sorozatgyilkos kezd tevékenykedni Miami utcáin. Az ügyhöz érkezik egy ravasz orvos, Dr. Evelyn Vogel, aki nagy érdeklődést mutat Dexter iránt. Később kiderül, hogy mindent tud hősünkről.

Az események legfőbb láncolatát mégis Debra adja. A lány nagyon lecsúszott, elvesztette mindenét, amiben hitt, önmarcangoló életmódot folytat, nem veti meg a piát és a drogot sem. Testvéréről hallani sem akar. Dexter viszont meg van győződve, hogy Debra tévelyedett el és neki kötelessége visszarángatni őt a helyes útra. Jennifer Carpenter remekül hozta a figurát, a színésznő az évek során nagyon sokat fejlődött. Az idegesítő mellékszereplőből betonbiztos főszereplővé lépett elő.

Az, hogy mi lesz a vége a történetnek legkorábban szeptember közepén fogjuk megtudni. A madarak csiripelnek egy testvérsorozat lehetőségéről, amely a dexter-univerzumban játszódna. Kiderül hasmarosan, hogy mennyire komolyak ezek a tervek.

Összességében egy közepesen erős nyitányt láthattunk, ami szépen felvezette az új helyzetet, de ennél többet, váratlanabbat nem mutatott. Egy kis ötlettelenséget érzek némi deju vu-vel fűszerezve. Remélem az írók nagyon összerakják az évadot és nem savanyú szájízzel válunk el Morgan uraságtól.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről