Dexter 7x05 - Swim Deep

Tetszik a készítők új filozófiája, miszerint a Dexter által elkövetett gyilkosságok nem egy bizonyos részre koncentrálódnak, hanem hagyják szépen kibontakozni a történéseket. Régebben hősünk mindig az adott 40 percben bonyolította le ezeket az ügyeket, most viszont több időt vesz igénybe. Ettől némileg fontosabbá válnak ezek a random esetek is. Aztán ott van a főszál, ahol ismét haladtunk előre.

Most például előtérbe került Hannah, a csinos szőke, aki segít a rendőröknek megtalálni a pasija által végzett emberek maradványait. A szemfüles néző már régóta sejthette, hogy a nő ugyanannyira benne van a gyilkolászásban, mint néhai udvarlója. Ha pedig Dexter célkeresztjébe tévedsz, ne számíts túl sok jóra.

Ezt az örökbecsű mondást Isaak és megtapasztalhatta, amikor alábecsülte címszereplőnket. Nem telt el alig egyetlen epizód és az üldözőből üldözött lett. Kettejük nagy találkozása megtörtént, Dexter éli világát, Isaak pedig börtönben van.

Ismét előtérbe került Laguerta magán akciózása a Bay Habour-i mészáros ügyében. A nő nem hiszi, hogy Doakes nyomozó volt a fent említett sorozatgyilkos, ezért minden lehetőséget megragad, hogy új nyomra bukkanjon. Vesztére pont Debra lesz a bizalmasa a nyomozás során, aki minden tettével igyekszik fedezni testvérét.

Itt megjegyzem, hogy ismét csak Dexternek kedvező események követik egymást. Még mindig kitart a férfi mázlija, ami számomra kissé csalódás. Szeretném már hősünket igazi szarban látni.

Aztán ott van még Quinn szelete, aki ismét mocskos zsaruvá válhat. Eddig sem volt az erkölcs szobra, de eltenni a pénzt...

Engem leginkább Dexter és Isaak páros tánca érdekel, hiszen újra el nagyon erős karakter lett a gonosztevő. Remélem nem tervezik a készítők hanyagolni ezt a szálat, mert ez a sorozat mozgatórugója.

Összességében egy jól megkomponált folytatást követhettünk végig, ahol az események rendben voltak. Még sok rész van hátra, reméljük nem kell csalódnunk a folytatásban.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről