Dexter 7x04 - Run

Dexter barátunk feje felett kezdenek gyülekezni a sötét felhők. Hősünk több frontos háborút vív ellenségei ellen, még olyat is, amiről jelenleg fogalma sincs. Aztán ott van Debra, akivel a férfi kapcsolata alapvetően megváltozott. A lendületes évad egy hasonlóan jó résszel folytatódott, ahol Dexter fájdalmas döntésre kényszerült.

Az évad fő gonosza, Isaac egyre közelebb kerül Dexterhez. A dolog szépsége, hogy kedvenc sorozatgyilkosunk erről mit sem tud. Azt hiszem a nagy szemtől szemebi találkozásig már nem sokat kell aludni.

Közben újabb rossz fiú ólálkodik a Morgan család körül. Ray, aki az előző részben meglógott Debra és Dex elől. Most újra szembe kell nézniük a fickóval. Egy kiválóan megkomponált kihallgatás látszólag pontot tesz az ügy végére, de a bürokrácia közbe szól. A gyilkos szabadlábra kerül, Debra tehetetlen.

Eközben a két testvér ellentétei tovább éleződnek. Deb továbbra sem képes elfogadni azt, amit megtudott a tesójáról. Dexter pedig képtelen megértetni húgával, hogy amit csinál az helyes. Ebből is látszik, hogy a két figura mennyire más világ. Kicsit piszkálja a csőröm, hogy a körülmények minden Dextert védik és neki adnak igazat. Ez most sem lett másképp.

Némi macska-egér játékot követően Ray ugyanott végzi, ahol hősünk többi „barátja”.

A bevezetőben említettem, hogy Dexter papa fájdalmas döntés meghozására kényszerül. Örökre megszabadul a trófeáktól, amely számára felér egy halálos ítélettel, de mégis megteszi. Természetesen taktikai okokból. Mondjuk úgy, hogy van olyan intelligens, hogy a megváltozott körülményekhez alkalmazkodik.

Debra jelleme is érdekes változásokon megy keresztül, amit még mindig nem tartok túl életszagúnak. Elfogadta, hogy testvére kivégezte a gyilkos Rayt, hiszen a törvény tehetetlen volt a férfival szemben. Mégis nehezen hiszem, hogy egy rendőrhadnagy ilyen tudna lenni ennyi idő alatt.

Összességében egy újabb ütős és lendületes részt láthattunk, amely jó alapot rakott le a folytatáshoz.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről