Dexter 8x09 - Make Your Own Kind of Music

Érdekes, hogy mennyi különbség van unalmas és unalmas között. Ha belegondolunk a mostani rész ajtónyitogatásokból és kínos beszélgetésekből állt, én mégis élvezettel figyeltem minden fejleményt. Egy kicsit haladtunk is előre, ám mégis az emberi kapcsolatokról maradt emlékezetes ez a cirka 55 perc.

A nagy finálé felé vezető út elkezdődött, lehullt a lepel, kiderült minden.

A lényeg, hogy Oliver Saxon valójában Dr. Vogel idősebbik fia, akit oly sok éven át mindenki halottnak hitt. A férfi egy pszichopata gyilkos, aki most Dextert üldözi. Mondjuk valahol borítékolható volt, hogy a fickó lesz a hunyó, pedig a készítők nagyon próbálták leplezni az egészet.

A nagy fordulaton kívül az események sava-borsát a párbeszédek adták. Több emlékezetes dialógust is fel lehetne sorolni. Batista és Debra beszélgetése mindent elárult a jelenlegi helyzetről, Dexter és Vogel párbeszéde sok mindent megváltoztatott, Hannah és Debra párosa is kétségtelenül furán szórakoztató pillanatokat teremtett, ahogyan Elway és Deb kettőse.

Nem volt ugyan egy lendületes rész, mégis átjárta az a különleges hangulat, amely eddig nem nagyon volt tapintható. Öröm látni, hogy a lényeges szereplők mennyire kinőtték magukat, már egy ideje nem egyszemélyes sorozatról beszélünk. Kétségtelenül Debra vált meghatározóvá. Kezdetben borzasztó idegesítő volt, néha azt éreztem, hogy az írók nem is tudtak vele mit kezdeni. Carpenter azóta színészileg rengeteget fejlődött, amit most már bátran ki is aknáznak.

A nagy Oliver Saxon = Daniel Vogel leleplezéssel kiveszett a széria misztikuma. Pedig a neten sok érdekes véleményt lehetett olvasni, hogy ki lehet valójában az agysebész gúnynevű gyilkos. Volt bennem egy érzés, hogy a készítők valami nagy dologra készülnek, ám ebből végül nem lett semmi. Tényleg csak a hülye nem látta, hogy melyik új szereplő illik a képbe. Valahol azért sajnálom.

A kérdés már csak az, hogy a neves tollforgató bagázs milyen véget szán hősünk kalandjainak? Attól tartok nem lesz fenékig tejfel az élet, meglepődnék ha mindegyik főszereplő élve hagyná el az utolsó epizódot.

Összességében egy jó hangulatú, kevés cselekményt hozó, de annál fontosabb részt láthattunk.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről