Dexter 8x02 - Every Silver Lining

A folytatásban kicsit elmélyítették az évadnyitóban látottakat, rávilágítottak arra, hogy mi miért történik, megmutatták ki az új főellenség. Túl sok váratlanra nem kell számítani, én pontosan azt kaptam, amit vártam. Ez nem baj, de nem is egy nagy pozitívum. Az új helyzet mindenképp érdekes és kedvenc színészeinket is csak dicsérni lehet.

Dr. Vogel, mint új karakter figyelemre méltó. A színésznőt remek választásnak tartom, a figura is jól muzsikál. Akik fogták a fejüket, hogy miképp lehetséges az, hogy egy orvos felbukkan a semmiből és mindent tud címszereplőnkről, miközben ő évekig a bolondját járatta a hatóságokkal, azokat most megnyugtatom, hogy egészen elfogadható háttérsztorit kreáltak Vogel dokinak. A történet szerint a doktornő és Harry jó barátok voltak. Dexter apja mindent megosztott a nővel, kikérte a véleményét a fiáról, segítséget kért és kapott. Az írók sarokba dobták, amit 7 évig képzeltünk, miszerint Harry Morgan tanította Dexternek a szabályokat, a trükköket. Valójában a férfi és Dr. Vogel közösen csináltak mindent.

Szóval adott egy nőszemély, aki jobban ismeri Dextert, mint ő saját magát. Okos, meggyőző, manipulatív, gyakorlatilag bármire rá tudná venni hősünket. Érdekes dolgok sülhetnek még ki ebből a kapcsolatból.

Ha már a színészeket dicsérjük, akkor ne menjünk el szó nélkül Jennifer Carpenter mellett, aki ismét zseniális volt. Még a Michael C. Hall-lal való közös jeleneteit is uralta, káprázatos, hogy hová fejlődött ez a nő abból az idegesítő izéből, ami korábban volt.

Debra szintén küzd saját démonaival, akik mindinkább testet öltenek. A volt hadnagy már alig önmaga. A mostani gyilkossága is azt erősítette a nézőben, amit Dex is mondott: az a Debra , akit ismertünk megszűnt létezni LaGuerta lelövésekor. Amivé most válik az valami teljesen más lesz. Ezt a vívódást, ezt az önmarcangolást tudja Carpenter remekül visszaadni.

A másik érdekesség és újdonság az évadban, hogy új főgonosz boldogítja hőseink mindennapját. Az agysebészként elhíresülő gyilkos közeli kapcsolatot ápol Dr. Vogellel, legalábbis a nőnél hagyott „ajándékok” ezt igyekeznek prezentálni. Szerencsére a gyilkos kilétét nem fedték fel és Dexternek rá kellett jönnie, hogy az illető eszesebb, mint gondolta. Jó kis macska-egér játék lehet még ebből.

Összességében egy „átlagosan Dexteres” részt láthattunk, a sorozattól megszokott tempóban és stílusban. Még eléggé kibontakozó fázisában tart a cselekmény, nem célszerű ítéletet mondani előre. Maradjunk annyiban, hogy érdekes.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről