Dexter 8x05 - This Little Piggy

Így a záró évad félútja előtt pontot tettünk egy igen fontos kérdéskör végére, hogy legközelebb már egy teljesen új fába vágjuk fejszénket. Ez a fajta történetvezetés hasonlít az előző szezonban látottakra, ami nekem kifejezetten nem tetszett. Úgy tűnik, hogy idén nem kiemelkedő ellenség, inkább a családi ügyekre összpontosítanak a készítők.

Az előző epizód végén történt Debra-incidens súlyosan kihatott Dexterre. Nagyot csalódott testvérében, aki végezni akart vele és önmagával, de végül megmentővé vált. Hősünkben szinte egy világ omlott össze, de lassanként rájött, hogy mindennel együtt jóval közelebb került Debrához, mint korábban.

A Dr. Vogelt zaklató férfi sorsa is megpecsételődött. A sorozatgyilkos számára eljött a megfelelő pillanat, hogy lecsapjon az agytürkászra. Elrabolta őt, akit végül a Debra-Dexter páros szuper-kommandó megmentett. Itt megjegyezném, hogy Yates azért szúrta ki a nő turpisságát, mert az éppen hívásban lévő iPhone kijelzője világított. Nos, ha el nem romlott a ketyere közelségérzékelője, akkor az bizony elsötétülne hívás közben. Elég nagy baki, mert ráadásul kulcsmomentummá vált ez a kis semmiség.

Masuka lánya ismét feltűnt a színen. A férfi gyanakszik is rendesen, hogy sosem látott ivadéka csak ki akarja használni. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebből a készítők.

Mivel az évad eddigi gonosza halott, a családi béke látszólag helyreállt, a készítőknek új történetet kell bevezetniük, ha nem akarják, hogy a néző halálra unja magát. Szerencsére ezt már néhány résszel korábban el is kezdték. Érdemes megnézni a következő epizód előzetesét, érdekes irányt vesznek az események.

Összességében egy jó részt láthattunk, ahol végre történtek is érdemi dolgok. A színvonal ugyanolyan, mint eddig. Én személy szerint sajnálom, hogy nem kapott (eddig) igazi fő ellenséget a záró évad.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről