Dexter 8x07 - Dress Code

Tovább kuszálódnak a szálak a záró évad második nagyobb történeti csomagjában. A legnagyobb probléma az egésszel, hogy borzasztóan kiszámítható és önismétlő. Tényleg olyan érzése van az embernek, hogy a készítők a kisujjukat is alig mozdítják, hogy értelmes sztorit dobjanak össze. Az izgalmat és a jó hangulatot teljesen megölte a kiszámíthatóság.

Visszatért Hannah és ismét körülötte forgott minden. Nem mondom, hogy egyértelmű mellényúlás a szőkeség szerepeltetése, de az biztos, hogy teljesen más ízt kölcsönöz a szériának, mint amit megszoktunk eddig. Valakinek pont ez jön be, valaki szívből gyűlöli. Szerintem szimplán unalmas, mert tavaly eljátszottuk már, amit idén kapni fogunk.

Ott van Debra, aki nagyon nem szereti Hannah-t és mindent el fog követni, hogy eltakarítsa az útból. Dexter pont hogy minden áron meg akarja tartani, két kézzel ragaszkodik hozzá. Nem ismerős a helyzet?

Aztán itt van nekünk Zach, aki Dexter sokadik tanítványa lett. Már a múltheti cikkemben is kifejtettem, hogy mi várható. Egy darabig jól mennek a dolgok, aztán Zach mestere ellen fordul, aki hajtóvadászatba kezd, hogy elfogja a fiatal gyilkost és végül egyik a másik ágyán végzi. Nos, ezen vízió első darabkája menetrendszerűen meg is érkezett egy halott szomszéd személyében.

Sajnos nagyon kiszámítható volt ez a szál is. Kár érte. Az eddig egész jó karakternek tűnő Dr. Vogel jóval kevesebb játékidőt kap és a szerepe is leegyszerűsödött. Amolyan sötét Yoda mester vált belőle, aki osztja az észt akár hisznek neki, akár nem.

Nem gondoltam volna, hogy ilyet írok, de az epizód legjobb pillanata Masuka lányának csöcseihez köthetők. Ez sokat elárul, sajnos.

Összességében ismét egy gyengécske epizód ütötte a markunkat, amely továbbra is kiszámítható és önismétlő.

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről