Lost 6x17 - The end (sorozatzáró)

Elérkezett az idő, hogy végső búcsút vegyünk a világ egyik legjobb sorozatától. Bizony, hat esztendő után vasárnap véget ért a Lost. Ilyenkor a rajongónak az egyik szeme sír, a másik nevet. Szívesen néztem volna még kedvenc túlélőink történetét pár éven keresztül, de el kell ismerni, hogy semmit se lehet a végtelenségig húzni. Egyszer minden véget ér. Inkább a csúcson hagyják abba, mintsem kaszát kapjanak valami közepén.

A meglehetősen hosszú (több mint másfél órás) finálé minden egyes perce élvezhető volt és végre visszajött a Lost-érzés, amely néhol-néhol hiányzott a hatodik évadból.

Minden összejött, amire egy rajongó számíthat. Akció, izgalom, válaszok, megható és szívszorító jelenetek.

Tovább...

Hihetetlen, hogy egy sorozat mennyire az ember szívéhez képes nőni. Csak volt értelme a korai évadokban tapasztalt lassú tempónak és a karakter-központúságnak, hiszen így lehetett ilyen hatású drámát elérni, mint amit itt is láthattunk.

Miután Jack-et kinevezték a sziget új védőjévé, kis csapatunk elindult a Jacob által körülírt helyre, hogy megleljék a sziget szívét. Sejthető módon a gonosz iker Locke is arrafelé tartott, miután megkereste Desmond-ot. A két tábor már korán találkozott, de ugyanoda tartottak különböző céllal.

Érdekes, hogy Jack is és Locke is le akarták küldeni Desmond-ot a barlangba, hogy csináljon valamit a sziget szívével. Jack úgy gondolta, hogy ettől majd minden megváltozik, hiszen ezt kell csinálniuk. Locke viszont meg volt győződve arról, hogy így el fog pusztulni a sziget, ami neki tökéletes. Így hát a két csoport egyesült és leeresztették Desmond-ot a barlangba.

Mikor a férfi „kihúzta a dugót”, valami tényleg történt. Talán mindkét félnek igaza volt és a sziget kezdett darabokra esni. Mindemellett Locke halandóvá lett. Jack nem is habozott sokat, meg akarta ölni a fekete ruhás embert. Locke leszúrta a volt gerincsebészt, de Kate időben érkezett és végzett a füst szörnnyel.

Jack sérülései komolynak tűntek. Ekkor a csapat két részre oszlott. Jack, Hurley és Ben visszamentek a sziget szívéhez, hogy visszaállítsák az egyensúlyt. Kate és Sawyer pedig csatlakoztak Miles-hoz, Lapidus-hoz és Richard-hoz, akik az Ajira repülőt akarták életre kelteni. Claire is közéjük állt, és a fent említett urak és hölgyek elhagyták a szigetet.

Jack tudta, hogy nem bírja már sokáig, ezért kinevezte Hurley-t az új őrzőnek és saját maga ment le a barlangba. Az egyensúly visszaállt, Desmond is megmenekült.

Eközben az alternatív valóságban is zajlottak az események. A sztorik ott sem voltak unalmasak és itt mutatkozott meg a sorozat drámai része. A szereplők a legfontosabbak, minden róluk szól. Az emberi kapcsolatok kezdtek felszínre törni, egyre többen emlékeztek a szigetre és egymásra. A végén mindenki összegyűlt egy templomban. Itt derült ki az igazság. Nincs szó alternatív valóságról, ez is egy sima jövőkép, csak éppen a karakterek mindegyike már halott. Bizony, az alt egyenlő a túlvilággal.

Azt hiszem ezek után nem nehéz kitalálni a széria végét. Jack a szigeten maradt és meghalt. Meghalt, hogy mások élhessenek.

Egyszerűen fantasztikus befejezését izgulhattuk végig ennek a rendkívüli sorozatnak. Utoljára a Battlestar Galactica fináléjában éreztem hasonlókat. Minden a helyén volt, éppen annyira volt megható és komoly, amennyire lennie kellett. Az egyik legjobb sorozatzáró, amit valaha láttam.

Végezetük köszönöm Doreus-nak a színvonalas és rendkívül gyors feliratokat az évad részeihez.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről