Lost 5x16-17 - The incident

 

A sokak által egyszerűen csak a világ legjobb sorozatának tartott Lost 5. évada egy 2 órás fináléval köszönt el a nézőktől. Egy eszméletlenül jó évad eszméletlenül jó lezárását láthattuk. Nehéz erről általánosságban beszélni, ezért a link mögött folytatom.

Csak az olvasson tovább, aki látta már a részt...

Bevallom még mindig a rész hatása alatt vagyok, annyira ütősre sikeredett.
Nagyszerű ötlet volt a készítők részéről, hogy nem vágták ketté az utolsó részt, ritkán adatik meg, hogy másfél órás Lost élményben legyen részünk.
A 3 történetszál plusz a Jacob-féle visszatekintés a múltba nagyon jól sikeredett.
A 3-ból minimum 2 szál össze is ért a végén. Ki hitte volna, hogy ugyanaz van a dobozban, mint ami a koporsóban volt előzőleg? Én nem is gondoltam rá, inkább a bombára tippeltem volna, ne kérdezze senki, hogy miért.
Az 1977-ben rekedtek pedig összefogtak és felrobbantották a bombát.
Vajon tudnak változtatni a jövőn (vagy a múlton)? Melyik lehetőség igaz?
Ami történt megtörtént; vagy pedig, hogy bárki dönthet a saját cselekedeteiről, nincs semmi kőbe vésve? Nem kaptunk erre még egyértelmű választ, bár az ami történt, megtörtént, egy-két késszúrásnyival vezet.
Az epizód elején látott párbeszéd Jacob és a "ki tudja kicsoda férfi" között érdekes volt. Nekem tisztára olyan érzésem támadt, mintha mind a ketten istenek lennének, akik versengenek egymással (és persze unalmukban szövögetnek). Mind a kettő a hatalmat akarja, de különböző eszméket hirdetnek.
Ja és persze nem érhetnek egymáshoz, nem bánthatják egymást, csak halandó embereken keresztül. De persze mindez csak elmélet, ami lehet, hogy orbitális baromság.
Azért meg kell hagyni, igen nagy szemétség volt pont a bomba felsobbanásánál abbahagyni az egészet, hogy aztán várjunk februárig.
Vajon az időutazók visszajutottak a saját korukba? Vagy előbb még: Tényleg felrobbant a bomba? Vagy ez egy újabb villanás volt csupán? Emlékezzünk arra, amit Richard mondott, hogy a saját szemével látta őket meghalni. Hmmm... Igen érdekes.
No meg persze nem elhanyagolható, amit Jacob mondott: "Jönnek."
Kik jönnek és mi célból? A "we are the good guys" bagázsnak mi lehet a terve?
Ilana jó haverságban volt Jacobbal a flashback szerint, tehát esélyes, hogy neki dolgoznak. Szóval "they are coming", mármint a 6. évad részei majd februárban, amely végleg lezárja ezt a fantasztikus történetet, és remélhetőleg minden kérdésünkre választ kapunk.
Addig is kitartás!
Ja majd elfelejtettem: a finálé 10/10, az évad ugyancsak 10/10.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről