Lost 6x16 - What They Died For

Az finálé előtti utolsó epizódot követhettük végig. Mielőtt elkezdtem volna nézni, az futott át az agyamon, hogy ez az utolsó alkalom arra, hogy az epizód végén meglepjék a nézőt. Reméltem, hogy nem hagyják ki ezt az alkalmat. Igazság szerint az óriási végjáték elmaradt, ellenben ismét történtek dolgok, amelyek közelebb vittek a végső megoldáshoz.

Tovább...

Az alternatív valóságban is felpörögtek az események. Desmond volt főszerepben, aki igyekszik összegyűjteni az Oceanic járat utasait ugyanarra a helyre. Terve megvalósításában elég jól áll. Minden pillanat, minden mozdulat azt segíti elő, hogy a karakterek egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Vajon mi a szándéka?

A szigeten zajló események jelentették a csúcsot.

Miután Jack, Kate, Hugo és Sawyer kiheverték a pillanatnyi sokkot, amit a tengeralattjáró felrobbanása okozott, elindultak ahhoz a bizonyos kúthoz, amit Sayid említett, hogy megmentsék Desmond-ot.

Eközben rég nem látott ismerősök mindennapjaiba kapcsolódhattunk be, hiszen Ben, Richard és Miles a Többiek régi lakóhelyük felé tartottak, hogy felszerelkezzenek némi C4-gyel.

A kunyhóban összefutottak Widmore-ral és baráti körével.
A gyűlölt ellenségek megrendültek, mikor megtudták, hogy Locke feléjük tart. A fekete füst nem sokat tétovázott, megragadta Richard-ot és messzire hajította. Benjamin a kunyhójában található titkos szobában szállásolta el Widmore-t és csinos segítőjét. Aztán mikor a néző nem is várta volna, kitálalt Locke-nak mindenről. Látszólag vagy nem is annyira látszólag a férfi oldalára állt. Alátámasztásképpen lelőtte Widmore-t.

A legjobb jelenet ekkor még váratott magára. Hugo az erdőben összefutott a halott Jacob-bal, aki mondott neki egy-két érdekességet. Egy tábortűz köré invitálta a túlélőket és megnyilvánult előttük testi valójában. Elmondta, hogy kicsoda, mi a feladata és tudatta a többiekkel, hogy valakinek itt és most át kell vennie a stafétabotot. Jack vállalta a feladatot és ő lett a sziget új védelmezője.

A következő küldetés: megtalálni Desmond-ot, hiszen a férfi valamiért mindkét tábor számára nagyon fontos szereplővé lépett elő.

Összességében egy kiváló felvezetése volt a finálénak. Várjuk szeretettel minden idők egyik legjobb sorozatának extra hosszú zárását.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről