Lost 6x14 - The Candidate

Az egyhetes pihenő után ismét visszaülhettünk a Lost hullámvasútra, amely ezúttal sem adta alább a színvonalat. Az évad – és egyben a sorozat – vége felé közeledbe elmondható, hogy kezdenek bedurvulni az események. Ebben az epizódban is történt egy-két meglepő, váratlan és fatális.

Minderről itt olvashattok bővebben...

Az is tetszetős, hogy mostanság az alternatív világos kitekintések is hozzák a váratlan helyzeteket. Ezúttal Jack és John voltak a főszereplők, akik lényegében helyet cseréltek a megszokott álláspontjaikhoz képest.

Miután Locke uraságot elgázolták, Dr. Sheppard kezei közé került, aki alapos munkát végzett. Nem csak megmentette a férfi életét, hanem lehetőséget kínált számára, hogy felvegyék egy kísérleti operációs kezelésre. Ha minden jól alakul, akkor kerekesszékes öreg róka újra érezhette volna a perzselő homokot a lába alatt. Azért beszélek feltételes módban, mert John nem vállalta az operációt, úgy gondolta legbelül, hogy megérdemli sorsát.

Ne felejtsük el, hogy ebben a valóságban sok-sok dolog nem úgy történt, ahogy azt a korábbi évadok visszaemlékezéseiből megtudhattuk. Ugyanis Locke azért kényszerült tolókocsiba, mert magánrepülőjével lezuhant. Az élet furcsa fintora, hogy nem volt egyedül a gépen. Édesapja, Anthony Cooper is vele tartott. Ő rosszabbul járt. Életben maradt, de növényként tengeti mindennapjait. A beszélgetésből kiderült, hogy a két férfi ebben a világban nagyon jó kapcsolatot ápolnak, John felnéz édesapjára és mindennél jobban szereti.

Miután nemet mondott az operációra, Jack eltökélte, hogy kideríti miért. Így jutottunk el ehhez a történethez.

A szigeten is zajlott az élet, még jobban is, mint azt eddig megszokhattuk.

Kis csapatunk fogságba esett Widmore ketreceiben, nem sokáig kellett sínylődniük, hiszen a fekete füst elpusztította az őröket, Jack pedig kiszabadította társait. Ezt követően az Ajira gép felé vették az irányt, ahol meglepetésbe botlottak. Egy szép adag C4-et talált Locke papa a gép belsejében. Úgy tűnik Widmore mindenkit likvidálni akart.

Mivel a repülő nem volt elég biztonságos, a tengeralattjáróval kívánta lelépni hőseink. Jack tőrbe csalta Locke-ot, hogy ne tudjon felpattanni a tengeralattjáróra. Mikor már a tenger fenekén voltak, Jack észrevette, hogy a hátizsákjában lévő aktivált bomba nem az ő tulajdona. Itt következett be a drámai fordulat. Sayid kezébe kapta és elrohant vele a tengeralattjáró végébe és felrobbantotta magát, megmentve ezzel barátait. Úgy tűnik Sayid-nak annyi.

De ezzel nem értek véget a drámai halálesetek. Sun beszorult a ripityára hulló tengeralattjáró egyik eleme közé, nem is tudták kimenteni. Férje, Jin végig vele maradt és együtt fulladtak meg. Na, ezt ki gondolta volna? Feltehetően nem élték túl, hiszen az évad vége felé nem szokták az írók megmásítani cselekedeteiket. Mindenesetre kár értük.

A legvégén Locke papa elment vadászni a túlélőkre. Plusz Desmond-ra, akit mégsem ölt meg Sayid.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről