Lost 6x08 – Recon

Ismét szépen belementünk a karakterek érzelmi világába. Ezt a részt is olyannak éreztem, mint a Caprica 1x06-ot, csak a Lost-os fiúk sokkal jobban csinálják. Leosztották nekünk a lapokat, felvázolták, hogy milyen irányba fog haladni a következő 3-4 rész. Mindezt meg lehet csinálni úgy, hogy üssön, de legalább ne untasson.

Tovább...

James „Sawyer” Ford volt az epizód középpontjában.

Kezdeném az alternatív valóság történéseivel, mivel az már megszokott módon kevésbé izgalmas, mint a szigeten zajló történések.

Az első nagy meglepetés akkor ért minket, mikor kiderült, hogy ebben a világban Jim nem csaló, hanem rendőr. Pedig minden jel arra mutatott, hogy régi hivatását folytatja, aminek majdnem Jodi Lyn O'Keefe (Prison Break) látta kárát.

Egy rövid időre visszatért Charlotte, aki fantasztikusan nézett ki. Nem csoda, hogy Mr. Ford rögtön rá is gerjedt. A kapcsolat nem tartott sokáig, mivel a vörös hölgyike véletlenül megleste Jim mappáját, amin a Sawyer felirat szerepelt. Ezt követően James kidobta a csajt. Amikor rájött, hogy mekkorát hibázott (el nem hiszitek: a Farm ahol élünk döbbentette rá) már késő volt, Charlotte elég rendesen elküldte a fenébe.

Szintén érdekesség, hogy Jim társa nem más, mint Miles. Látszólag a két férfi nagyon kötődik egymáshoz. Jó zsaruk, jó társak. Akkor támad egy pici nézeteltérés köztük, mikor Miles rájön, hogy James titokban nyomozgat egy bizonyos Sawyer álnevű ember után, aki közvetett módon felelős a szülei haláláért.

A végén feltűnik Kate is, aki véletlenül belerobog kocsijával a várakozó nyomozókba.

A szigeten történtek szintén az érzelmekre kívántak hatni. Claire és Kate viszonya nem volt éppen felhőtlen. Ebben a részben csak Locke és bandája jutott szóhoz, na meg persze az új jövevények. James elhajókázott a másik szigetre egy kis felfedező körútra. Összefutott Widmore embereivel. Ügyesen kivágta magát a bajból. Úgy érzem most még nem tudható, hogy kinek az oldalán áll Ford uraság. Látszólag neki csak a sziget elhagyása a fontos. A cél szentesíti az eszközt.

Locke papa élete sem fenékig tejfel, mivel elég nehéz rendet tartani az emberei között.

Az biztos, hogy Widmore-ék érkezése némi színt fog vinni a „szürke” hétköznapokba. Vélhetően kezdenek majd felpörögni az események és előrukkolnak néhány Lost-tól megszokott dupla-tripla csavarral.

Összességében egy kiváló epizód, amely leterítette a lapokat. A következő részben talán ki is játsszák őket.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről