Dexter 6x09 - Get Geller

Képtelen vagyok nem megemlíteni a The Walking Dead fináléját, ahol ugye mindenkinek leesett az álla. Nos a Dexternél ez csupán egy szimpla epizód volt, az évad egyetlen pici szegmense, de számomra az itteni végkifejlet sokkal nagyobbat ütött. Hatalmas fordulóponthoz érkezett az évad. Az előző rész végi aggodalmamat teljes mértékben visszavonom. Ami a legfontosabb, hogy azért sikerülhetett tökéletesre a fordulat, mert nagyszerűen vezették fel az elmúlt 8 etap alatt.

Még van néhány rész vissza, de az események máris maximumon dübörögnek. A rendőrség egyre közelebb kerül Travishez, aki Dexter védelme alatt áll. Tudja jól, hogy a hányattatott sorsú férfi az egyetlen kapocs Gellar professzorhoz. A DDK (Doom's Day Killer) néven ismerté váló tanár be akarja fejezni munkáját, még több embert akar kivégezni.

Travis minden lehetséges módon segíti hősünket, hogy megakadályozza a vérontást. Az új szövetségesek rá is jönnek, hogy ki lehet a következő áldozat. Megmenti azonban már nem sikerül. Eközben Travis üzenetet kap Gellartől, aki visszafogadná segítőjének.

A másik szálon is érdekes talányokba botlunk. A lelkesen segítő Louis magánál rejtegeti a hűtőkocsis gyilkos hagyatékát. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fiatal informatikus milyen lelkesedéssel beszél Dexterről. Még ebből a szálból is lehetne érdekes dolgokat kihozni.

Debra hadnagy lelki válsága tovább gyűrűzik. Most nagyon sok teher nyomja a lány vállát, testvére is túlontúl elfoglalt, hogy észrevegye az apró jeleket. Ráadásul Deb olyan dologba üti az orrát, amibe talán nem kellene.

A végjáték hozza a legnagyobb csattanót. Dexter és Travis megtalálják Gellart. Kedvenc sorozatgyilkosunk azonban szörnyű felfedezést tesz. A professzor már régóta egy mélyhűtőben pihen holtan. Travis áll minden elkövetett gyilkosság mögött. A meghasadt elméjű férfi azt hiszi Gellar csinál mindent. Mindezt azt eredményezi, hogy Dexter fogságba kerül, Travis pedig meglóg.

Bevallom őszintén, hogy nálam nagyot ütött ez a fordulat. Nem számítottam ilyen megoldásra. Még az apróbb jelek sem árulkodtak, teljesen meg tudtak vezetni engem az alkotók. Azért is tetszett a megoldás, mert szépen és aprólékosan volt felvezetve. Nem dögunalmas részek követték egymást a csattanóig, hanem minden részlet, minden pillanat ide vezetett. Nagyon tetszik az évad.

Összességében ismét egy nagyszerű részt láthattunk. Nem gondoltam, hogy van még hová fejlődni, de mégis. Ha a folytatás is hasonló lesz, akkor egy remek szezont zárhatunk majd.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről