Person of Interest 1x01 - Pilot

A CBS új drámáját elég sokan várták. Az előzetesen kiadott anyagok alapján egy érdekes sorozatra volt kilátás. Ha a történet nem lenne elég, akkor itt van két ismertebb színész, akik miatt sokan egyből rácuppannak a pilotra, hátha meglátják benne új kedvencüket. James Caviezel és Michael Emerson nem ma kezdték a szakmát, érdemes figyelni rájuk. A tovább mögött kiderül, hogy mennyire állja meg helyét az új idényben ez a bevezető rész.

Hamar rá kell jönnünk, hogy kliséktől egyáltalán nem mentes felvezetésre van kilátás. Adott egy megtört férfi, aki elvesztette szerelmét (nem derült ki, hogy meghalt, vagy mit történt), ezáltal romba dőlt az élete. A különleges katonai erőket már rég hátrahagyta, ahogyan önmagát is. Napjait azzal tölti, hogy Charlie Sheenre issza magát, hogy enyhítsen világfájdalmán. Nem túl eredeti.

Egy metróban történt incidens mindent megváltoztat, a zsaruk felfigyelnek rá, amikor elagyabugyál egy-két helyi menő csávót. Ugyanekkor egy más valaki tekintete is rá összpontosul. Ő Finch, a rejtélyes milliomos, aki egy ajánlattal találja meg John Reese-t. Körülbelül eddig a pontig szépen felpörgetett eseményeket láthattunk, a hangulat vitte magával a sztorit, a néző alig várta, hogy kiderüljön mi zajlik a háttérben. Az atmoszféra tovább fokozódott, amikor Finch elárulta mit vár főszereplőnktől.

A sorozat misztikusabb vonala kezdetét vette. A dúsgazdag férfinek van egy listája olyan emberekről, akik a közeli jövőben valamilyen bűncselekménybe fognak keveredni. Nem lehet tudni, hogy ők fognak-e gyilkolni, vagy valaki őket löki át a túlvilágra, de a lista sosem téved, valami mindig történni fog. Reese feladata, hogy felgöngyölítse az ügyet, rátaláljon a szálakat mozgató eseményekre és ott legyen amikor az a valami megtörténik, hogy megakadályozza.

Az ezt követő része a pilotnak már inkább a nyomozgatásról szólt, alig különbözött a többi hasonló témájú sorozattól. Bár összességében a felvezető rész meghozta a kívánt hatást, egy érdekes szériát tálalt elénk, nagy kérdés, hogy mennyire lehet fenntartani az érdeklődést. Akadtak ugyan megfejtésre váró titkok, de a többségére vagy erősen utaltak, vagy nem is annyira lényegesek. Az biztos, hogy ez nem egy Lost, sok mindenre választ kaptunk.

Valószínűleg kevés háttérsztorit kapunk majd, nem nagyon lesz évadokon átívelő szál, szimplán az adott ügy nyűgözheti le a nézőt. Azt hiszem több misztikumot is lehetett volna csemppészni a bevezetőbe, mert kicsit olyan érzése van az embernek, hogy megnézte, megtudott mindent, innentől minek nézze tovább.

Összességében egy jó atmoszférájú pilotot hoztak össze ehhez a sorozathoz két meghatározó színésszel, némi misztikummal és nagy kérdőjellel a jövő sikereit illetően.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről