Dexter 6x04 - A Horse of a Different Color

Az előző heti pompás teljesítmény nyomán megszületett a folytatás, ami szintén igen hasonló érzetet kelthetett a nézőben, mint elődje. Vagyis ismételten egy kiváló epizódnak lehettünk szemtanúi. Végig élveztem minden percét a résznek, még a feltűnően hosszúra nyújtott drámázós dialógusok sem idegesítettek. Nagyon nagyon jó lehet még ez az évad.

Kezdjük egy picinyke negatívummal, ami lehet, hogy később nem is lesz az. A gyakornok lány, Ryan az, akitől többet vártam volna. A Hősökben is feltűnő szőkeség sötét ló lehet a szezon további szakaszát illetően. Egyértelműen megszállottja a sorozatgyilkosoknak és szinte borítékolható, hogy eljut Dexter papáig. De akkor mi a fenének rakja fel netes aukcióba a nehezen megszerzett ereklyét? Lehet, hogy tényleg csak a pénz érdekli?

Az események leginkább a két jómadár körül forgolódtak, akik elvetemült vallási fanatizmusukkal bátran áhítozhatnak a legkreatívabb sorozatgyilkosok díjra. Már azt is tudhatjuk kikről van szó. Travis Marshall és James Gellar professzor nem mindennapi tettek egész sorozatára szánták el magukat. Ténykedésük azon túl, hogy vérmes és borzalmas, nagyszerűen megkomponált és egyedi. A készítők elég kreatívan mintázták meg ezeket a bibliai jeleneteket.

Dexter papa ezúttal nem tett el senkit láb alól, sokkal inkább nyomozott és apát játszott. Harrison megbetegedett, állapota elég súlyos volt. Még címszereplőnk is mutatott némi emberi érzést. Sam testvér ekkor került előtérbe. A két férfi barátsága hozhat még érdekes fordulatot a szezon életébe.

A másik ágon Dex a munkájának élt és sugárzott róla, hogy mennyire áthatja a kreatív új sorozatgyilkos esszenciája. A finálé nagyszerű látványt hozott, igazi apokaliptikus hangulattal. Eközben Dexter kiszúrta a tömegben Travist, akinek már biztos nem lesznek nyugodt éjszakái.

Összességében egy nagyon erős epizódot láthattunk. Hangulatában semmivel se rosszabb az előzőnél. Ha továbbra is ilyen részeket kapunk, ez lehet a legjobb évad a sorozat történetében.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről