Dexter 6x06 - Just Let Go

Csak jönnek futószalagon a zseniális részek. Ez az évad nagyon el van találva, erre nagyszerű bizonyíték a mostani epizód is. Van itt minden, mi szemszájnak ingere, ráadásul egy nagyon régi ismerős is terítékre kerül. Nem sokan fogadtunk volna, hogy látjuk még őt a sorozatban. Íme.

Jegyezzük gyorsan meg, hogy az előző heti etap valamivel gyengébb volt a mostaniaknál, mégis nagy fontossággal bír. Sam testvért valaki meglőtte, de csodával határos módon a megtért gyilkos túlélte az esetet. Nincs valami jó bőrben.

Dexter kötelességének érzi, hogy elintézze barátja támadóját. A vérnyomelemzés napos oldala, hogy mindig frissen informált lehet az ember. Nem csoda, hogy hősünk a hatóság előtt bukkant rá a feltételezett tettesre. Ideje már nem volt tenni a dolgát, mert a hűséges kollégák elintézték a mókás részt. A támadó halott volt, az igazság győzött, de Dexter mégsem volt elégedett.

A sztorivonal másik oldalán ismét Debra hadnagy és Quinn szolgáltattak látnivalóval. Enyhén szólva is erőltetett volt ahogy Deb orra előtt derült ki, hogy a volt barátja milyen romantikus éjszakát töltött az Ítéletnap gyilkosság koronatanújával.

Ha már itt tartunk, Gellar professzor és Travis kapcsolata sem olyan izgalommentes, mint gondoltuk. Travis megingott a hitében, már korántsem olyan engedelmes szolga, mint korábban. Úgy tűnik a gyilkos páros kapcsolata is tartogat még izgalmakat.

A finálé eseményei tették fel a koronát az egész mondanivalóra. Sam testvér meghalt, de halálos ágyán megkérte Dextert, hogy bocsásson meg az igazi gyilkosának. Kedvenc sorozatgyilkosunk vívódott magában. Sokszor említettük, hogy a szezon kulcsfontosságú témaköre a hit. Dexter hitt abban, hogy a benne rejlő sötétséget sosem lehet eloszlatni, mindvégig ezt a terhet kell cipelnie. Most azonban saját szemével látta, hogy van egy másik út is.

Az élet azonban kegyetlen. Dexter nem tudta tartani szavát, végzett barátja gyilkosával. Mégpedig egészen más módon, mint az tőle megszokott. Puszta kézzel szabad területen. Ekkor történt meg az, amire kevesen számítottak volna. Megjelent a sötét utas maga testi valójában. Dexter testvére, a hűtőkocsis gyilkos személyében.

Összességében egy kiváló részt láthattuk tele drámával és érdekes fejleményekkel.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről