Stargate Universe 2x17 - Common Descent

Az előzetesből láthattuk, hogy végre egy érdekes rész következik. Nem is hazudtolta meg magát a trailer, sőt maga a történet még a vártál is jobban alakult. Az évad legjobb pillanatait idézte. Végre egy SGU-hoz népszerű sztori került terítékre.

Az utóbbi néhány hétben nagyon leült a sorozat és nagyjából a téli szünet óta képtelenek voltak elénk tálalni valami érdekes történetet. Az persze eléggé rányomta a bélyegét az egész produkcióra, hogy idő előtt kiderült, hogy bizony vége. Nem lesz több évad, ne számítsunk újabb kalandokra, de legalább a szezon maradék részét hiánytalanul megkapjuk.

Nem csodálom, hogy az alkotók sem izgulják már túl mindezt. Bennem is ott van a gondolat, hogy oké kevésbé élvezetesek a részek, de legalább kapok még hétről hétre egy-egy újabbat. Persze ha valami nem jó, azt látja az ember.

A mostani történet dióhéjban arról szólt, hogy az egyik félreeső bolygón a legénység megállt feltankolni a készleteket és közben két emberbe botlottak, akik meglepően jól beszélték az angolt. Rövidesen kiderült, hogy kedvenc felfedezőink leszármazottai, akik a földre való tárcsázásnál visszamentek az időben és új civilizációt alkottak.

Elég érdekes volt látni ezeket az embereket, főleg a 2000 évvel ezelőtti letelepedésük, mítoszviláguk volt érdekfeszítő, ahol keveredett az igazság a misztikummal. Ki lehetne akadni olyan dolgokon, hogy ennyi ezer év alatt a nyelv egy picit se változott, stb, de inkább fogadjuk el, hogy így alakult minden. Igazság szerint nem volt idő ilyeneken rágódni, mert a történet eléggé pörgött.

A leszármazottak segítséget kértek, hogy hazajussanak az anyabolygójukra. Ott aztán igazi metropoliszok és fejlett technológia várná a teremtőket. Az apró bökkenő csupán annyi, hogy a Novus névre hallgató planétával megszűnt mindenféle kapcsolat már 30 éve. A csillagkapu nem működik, nem lehet tárcsázni, ráadásul mikor a kis csapat elhagyta a bolygót, az valamiféle természeti katasztrófa előtt állt.

Young kezdetben nem akarta a fedélzetre engedni a törpeállam tagjait, mert az utazás szinte lenullázná a levegő utánpótlást és kilátástalan helyzetbe kerülne mindenki. Aztán az élet úgy hozta, hogy mégis a fedélzeten kötött ki mindenki. A záró képsorokban el is jutottunk a Novusra, nem mutatott valami idilli hangulatot.

A következő rész elég izgalmasnak tűnik.

Összességében egy igen jó epizódot láthattunk, amely kellően érdekes és izgalmas volt. Ha valaki képes hátradőlni és nem rágódni a dolgok értelmén, annak kellemes szórakozásban lehet része.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről