Válasz a hozzászólásra

The Mysteries of Laura 1x01 - Pilot

Érdekes a helyzet az NBC újoncával, mert az előzetes információk alapján én magam sem tudtam, hogy mit is várhatok. Éppen azon gondolkoztam, hogy hány sorozattervből lesz végül berendelt széria és mennyi remek ötlet landol a kukában. Az biztos, hogy amelyik ötlet eléri azt az állapotot, hogy képernyőre kerülhessen valamit csak tudhat. A The Mysteries of Laura első pillantásra egy teljesen átlagos nyomozós szériának tűnik, amiben nincs is semmi különleges.

Aztán a sorozat második pillantásra is pont ilyennek mutatja magát. Voltaképpen csalódásnak is felfoghatjuk az évadkezdést annak ellenére, hogy a záró jelenetre már mutattak valami izgalmasat is a készítők, de ez még így is nagyon kevés lesz a sikerhez.

Azt gondolnám, hogy ez a széria nem fogja megélni a második évadot, de ki tudja. A közönség kedveli a nyomozós anyagokat, de mindegyikben van valami plusz, valami kis különlegesség. Laura nyomozó kalandjai viszont eléggé szokványosnak tűnnek.

Adott a címben említett középkorú rendőrnő, aki nagy hangjával és nem túl rokonszenves viselkedésével képes bármilyen megátalkodott bűnözőt elkapni a maga módján. A sztori komoly ugyan, de a sorozat hangvétele jól lavírozik a komédia és a valódi dráma határán. A hangulat és a mondanivaló igazából nem volt rossz, illetve nem lett volna, ha nem láttam volna már vagy 100x ugyanezt a sémát. Van egyfajta Mentalista beütése az egésznek attól eltekintve, hogy a hasonmás azért mérföldekkel jobb.

Egyszerre követhetjük figyelemmel a nyomozónő kálváriáját munkájából kifolyólag, de helyt kell állnia válófélben lévő kétgyermekes családanyaként is. A megátalkodott kölköket látva azt hiszem Jo Frostnak egész évre adnának munkát.

Az első résznek lett volna a feladata, hogy berántsa a nézőt, olyan ügyet és megoldást kínáljon elénk, amitől megnyaljuk mind a tíz ujjunkat. A fordulat tényleg nem maradt el, de mégsem érzem azt, hogy ez az én műfajom lenne. Egy próbát megér, de senki ne várjon túl sokat.

4

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről