Sleepy Hollow 1x01 - Pilot

A FOX csatorna gondolt egy merészet és Washington Irving klasszikusát egy kissé átdolgozta és képernyőre vitte. Az Álmosvölgy Legendájáról azt hiszem mindenkinek Johnny Depp és Tim Burton ugrik be. Ők ketten elég jó filmet hoztak össze ’99-ben. A most bemutatkozott széria köszönőviszonyban sincs az eredetivel. Még nem tudni, hogy ez jó vagy rossz dolog.

Így szeptember közepén kezdenek szállingózni Amerikában az újoncok, amelyek között lesz néhány ígéretesnek tűnő darab. Az én idei első jelöltem a Sleepy Hollow lett, mert a mára már klasszikusnak mondható filmet imádtam. Abban már nem voltam biztos, hogy sikerül mindabból sorozatot is készíteni. Azt hiszem a készítők is ezen a véleményen voltak, ezért jó nagyokat csavarintottak a történeten, hogy a szériák rajongóinak is fogyasztható legyen.

A nyitó jelenet az 1700-as évekig ugrik vissza az időben, ahol szemügyre vehetjük hősünket, Ichabod Crane-t, aki vakmerően küzd egy elég marcona katonával. Az ellenség feje oda lesz, de Crane is rendesen megsérül. Mint utólag kiderült, halálos karcolás szenvedett el.

Ugrunk az időben, modern kor. Ichabod egy barlangban ébred, zavart, azt se tudja hol van, stb. A pilotok gyermekbetegségei előjönnek itt is. A főszereplők bemutatása unalmas, ahogyan a civódásaik is. Úgyis tudjuk mi lesz a vége, nem? Bemutatják nekünk a fej nélküli lovast is, aki gyorsan megtanul bánni a kézifegyverekkel is. De hogyan lát? :)

Ha azt gondolnánk, hogy ez a széria nem más, mint az eredeti sztori átültetése modern környezetbe, akkor tévedünk. A készítők nagyon ügyesen, de elég elcsépelt módon beleszőtték az apokalipszist a játékba. A lovas és Crane feltámadása nem véletlen. Valaki előre megtervezte mindezt, de nem tudjuk még, hogy kicsoda. Ezen kívül sok talány nincs: Ichabod azért támadt fel a lovassal együtt, mert halálukkor összeért a vérük. Hihető, mi?

Szóval adott egy sorozat két főszereplővel: Ichabod Crane egy idegesítő akcentusú szépfiú, aki egy teljesen más korból származik. A kötelező nő Abbie Mills, aki színes bőrűként furának mutat egy olyan ember szemében, akinek idejében a rabszolgatartás bevett szokás volt. Ők ketten fogják szállítani a széria érzelmi oldalát, plusz a poénokat, kínos szituációkat. Kérdés, hogy színészileg mennyire fog ez menni?

Hogy látok-e fantáziát a sorozatban? Lehetséges.
Hogy meggyőzött-e arról a pilot, hogy ölni tudjak a folytatásért? Nem.
Hogy meggyőzött-e arról a pilot, hogy nekem ez az egész nem kell? Nem.

Összességében egy érdekes történetű, közepesen elkészített bevezető részt láthattunk, amely túl sok kedvet nem csinált a folytatáshoz, de el sem vette a lelkesedésem. Meglátjuk milyen lesz a következő rész.

6
A-fraid képe

Megnéztem. Tényleg nem valami

Megnéztem. Tényleg nem valami erős, de azért még a második epizódig adok neki némi esélyt.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről