Arrow 1x01 – Pilot

Az idei amerikai tévés szezon egyik leginkább várt újonca megérkezett.
A nálunk kevésbé ismert DC-cés szuperhős, Zöld íjász, a Smallville sikere után zöld utat kapott. A készítők azt ígérték, hogy az új szuperhős, új szériája komolyabb lesz elődjénél és inkább a drámára koncentrálnak, mintsem a romantikus szálakra.
A kezdés ezt bizonyítja, ami ugyan kirobbanónak nem nevezhető, de kellően érdekes volt és rávezeti az embert a folytatásra.


A történet lényegében annyi, hogy Oliver Queen (Stephen Amell) egy milliárdos fia, aki Starling City egyik arany ifja.
Egy gondtalan, felelőtlen és komolytalan fiatal volt, akinek az élete abból állt, hogy szórakozott és pénzt költött.
De aztán egy hajóút katasztrófába torkollt, amiben elvesztette az apját és az akkori barátnőjét is.
Túlélte ugyan a balesetet, (?) de öt éven át tengődött egy lakatlan szigeten, mire rátaláltak és hazatérhetett.
A túlélésért való küzdelemmel töltött öt év megváltoztatta a milliárdos csemetét, nem olyan emberként tért vissza, mint amilyen volt. Elvadult és megkeményedett, – mind testileg, mind lelkileg – vissza kell szokni a normális életbe. Ez azonban nem fog könnyen menni, hiszen céllal élte túl a hajótörést és a kőkemény öt évet a szigeten. Apja megosztott vele egy titkot, ami arra ösztönzi, hogy visszatérve igazságosztó hősként tevékenykedjen, bosszút álljon és megállítsa a várost fertőző korrupciót, megfizessen a nagyhatalmú és gonosz embereknek.

Hazatérése korántsem problémamentes, hiszen elrabolják, de legalább színre léphet a zöldcsuklyás igazságosztó, a Zöld íjász. És a rész végén beáll egy igen komoly fordulat is, aminek köszönhetően megtudjuk, hogy ki is állt az elrablása mögött.
Queen kiépíti menedékét és az apja által adott lista alapján elkezdi felkutatni a város rosszfiúit.
Starling city-ben az igazság új angyala kezdi meg működését.

Az évadkezdés során elkezdték megvetni a széria alapjait, számos kapcsolat kezdett kibontakozni, amik a jövőben tovább bonyolódhatnak. A családon belül is akadnak problémák, nem csak anyja (Susanna Thompson) új férjével (Colin Salmon), aki a családi vállalkozást is vezeti, de a húgocska (Willa Holland) drogproblémái is hozhatnak drámai fordulatokat.
De van még egy egykori barátnő (Katie Cassidy) is, akivel a romantikus szálak bonyolódhatnak.
Oliver tehát visszatért és titkának leplezése érdekébe színészkedni kezd, megjátssza, hogy ugyanaz a felelőtlen gazdag ficsúr, aki azelőtt volt, miközben rendíthetetlenül törekszik elérni a célját és megtisztítani a városát, helyre hozni az elkövetett hibákat. Azt is megtudjuk, milyen áron élhette túl a hajótörést és ez mázsás súlyként nyomja az ifjú Queen vállát.
Az újrakezdésben nem csak a magánéleti gondok akadályozzák, hanem a csuklyás énje után nyomozó rendőrök is, élükön Paul Blackthorne-nal, aki a balesetben életét vesztett barátnőjének az apja és érthető módon neheztel a fiatalemberre.
És valószínűleg a rosszfiúk sem fogják megkönnyíteni a dolgát…

A sorozat kezdése egész jóra sikeredett, nem volt az a sokkolóan kemény, de az biztos, hogy a folytatás iránt felkeltette az érdeklődést.
Érdeklődve várjuk a második epizódot és a Zöld íjász legújabb kalandjait.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről