Vámpírnaplók 1X09-1X10

Az események tovább kuszálódnak Bonnie körül, a gimibe pedig új töritanár érkezik. Damon elárulja Mystic Fallsba való érkezésének valódi okát. Jeremy kutakodni kezd apja és a néhai ükükükük rokon naplóiban, egyre sötétebb titkokra derül fény a kis város körül...

1X09 A múlt kísértetei (History Repeating)

Bonnie (Katehrina Graham) már az előző részben is elkezdett Emilyvel (Bianca Lawson) álmodni, de mostmár látomások is kísértik. Az biztosnak tűnik, hogy Emily akar valamit és nem áll le, amíg nem teljesül a dolog. Damon (Ian Somerhalder) még mindig nem adta fel a lánc megszerzését, Bonnie inkább elhajítja egy mező közepén, mert már elege van a rémálmokból és Damon-ből is. Megismerjük Emily történetét.

Az iskolába új tanár érkezik, Alaric Saltzman (Matthew Davis) a történelem nagy ismerője, de igazából az első perctől fogva érződik, hogy valami nincs rendben vele. Egy kis ideig azt hittem ő is vámpír, de elég gyorsan rájöttem, hogy nagyon nem az. Alaric egyébként feltűnően közeledik Jeremy (Steven R. McQueen) felé, elmondja neki, hogy nem izgatja, hogy eddig rossz tanuló volt, tiszta lapot ajánl, ehhez Jeremynek csak írnia kell egy dolgozatot a városról. Saltzman ezután Jennához (Sara Canning) kezd közeledni, egyre gyanúsabb, hogy miért akar minden Gilbert családtag bizalmába férkőzni.

Caroline (Candice Accola) és Matt (Zach Roering) kerülgetik a forró kását, igazából nem tudják mi legyen a következő lépés, vagy hogy legyen-e egyáltalán. Én szurkolok nekik, mert szerintem helyesek lennének együtt.

Stefan elakarja hagyni a várost és Elenát is, így ismét szakítanak, amit Elena nagyon nem szeretne. Azért én sejtem, hogy kettőjük kapcsolata nem így és nem most fog véget érni.

A három lány (Elena, Bonnie és Caroline) békülő vacsit tartanak, ám elég rosszul sül el a dolog. Először megkerül a Bonnie által elveszett lánc, majd kitalálják, hogy szellemet idéznek, ami olyan jól sül el, hogy mindannyian frászt kapnak, Bonnie pedig sietve távozik. Elena (tőle szokatlanul) elég gyorsan rájön, hogy Emily szelleme beleszállt Bonnie testébe és a történtekről értesíti Stefant.

Bonnie (vagy inkább Emily), Damon, Elena (Nina Dobrev) és Stefan (Paul Wesley) is a régi romoknál vannak, mert kiderül, hogy anno ide zártak be 27 vámpírt, köztük Katherine-t is, akit Damon most ki akar szabadítani. Ám Emily nem hajlandó megtörni az átkot, inkább összetöri a láncot, ami a mi Damon-nunkat féktelen harag gerjeszti, majdnem megöli a lányt.

Az epizód vége ismét izgalmasan zárul: Damon el akarja hagyni Mystic Fallst, Elena mesélni akar Bonnienak a vámpírokról, a halottnak hitt Logan (Chris J. Johnson) pedig becsönget Jenna ajtaján...

1X10 Fordulópont (The Turning Point)

Talán azért kapta ez a rész ezt a címet, mert bőven történnek benne izgalmak, fordulatok. Ráadásul amikor ez a rész lement Amerikában, utána hónapokat kellett várniuk a nézőknek a következő részre, pedig az utolsó képsorok nagyon baljósak. Nálam mondjuk az vitte a pálmát, hogy Damon félmeztelenül van elég hosszú ideig, de hát nyilván ez nem mindenkit hoz lázba...

A seriff (Marguerite MacIntrye) felkeresi Damont, mert nagyon úgy fest, hogy egy vámpír megint gyilkol a városban. Damon ugyebár tudja, hogy ez egy új vámpír érkezését jelenti, hiszen ő most (kivételesen) ártatlan a dologban. Az új vámpír miatt Damon és Stefan is Mystic Fallsban maradnak, hogy megvédjék Elenát, akit figyelmeztetnek, hogy most még inkább vigyázzon magára.

Logan visszatértét sokan nem értik. Jenna azért nem, mert ő már éppen túllépne azon, hogy a pasi megint (ki tudja hanyadszor) átverte. A Salvatore fiúk pedig azért nem, mert ők maguk nyírták ki. Emiatt elég biztosak benne, hogy ő az új vámpír, csak azt nem értik, hogy vajon ki élesztette fel és miért. Damon elkapja Logant, de amikor a férfi azt állítja fel tudja támasztani Katherine-t akkor elengedi.

Logan így tovább korzózhat a városban, nem titkolt szándéka megkóstolni Jennát. Alaric is felkeresi Logant látszólag azért, hogy Jennát védelmezze, ám előkap egy karót és megöli a szívtipró riportert.

Eközben egy másik fronton is történnek események: Jeremy egyre mélyebbre ássa magát a Gilbert család történetébe, titkokat talál. Majd ismét összeverekszik Tylerrel (Michael Trevino), a polgármester (Robert Pralgo) kiviszi őket, de nem azért, hogy szétválassza a fiúkat, hanem épp ellenkezőleg, arra biztatja őket, hogy ugorjanak egymásnak. Itt kezd gyanús lenni a polgármester, talán ő sem az, akinek mondja magát. Ezt egyelőre nem tudjuk meg, mivel a töri tanár szétszedi a fiúkat. 

Amikor már úgy tűnik rendeződnek a dolgok Stefan és ELena között, akkor a lány talál egy képet az exről, Katherinről. Ez még tulajdonképpen nem lenne baj, az már zavaróbb, hogy Elena kiköpött mása elődjének. Feldúltan távozik, útközben egy rejtélyes alakot gázol el, ami miatt felborul az autója. Még annyit látunk, hogy az áldozat "helyrerakja" a csontjait... Nos azt hiszem nemcsak Logan az új vámpír Mystic Fallsban.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről