Vámpírnaplók 1X07-1X08

Vicki tovább borzolja a kedélyeket, mert vámpírrá válása nem megy zökkenőmentesen. Stefan segíteni akar, de a helyzet folyton bonyolódik. Mystic Falls lakói eközben a Haloweenre készülődnek, ami a diákoknak óriási bulit jelent. Az egyik Salvatore fiú a 162. születésnapjára készülődik, és ha mindez nem lenne elég feltűnik egy szőke vámpírlány.

1X07 Elátkozva (Haunted)

 Az előző részben vámpírrá tett Vicki Donovan (Kyla Ewell) felkeresi Tylert (Michael Trevino) és megtámadja, de szerencsére a Salvatore testvérek még időben rájuk találnak és kirángatják a lányt. Pedig őszintén szólva nem biztos, hogy kár lett volna Tylerért... Vicki ezután valamelyest belátja, hogy azok számára is veszélyes lehet, akiket szeret, ezért felhívja Matt-et (Zach Roering), hogy elhagyja a várost és a fiú ne is keresse többet. Stefan (Paul Wesley) és Damon (Ian Somerhalder) vendégül látják Vickit, de az étkeztetéséről hosszas vitákat folyatnak: enni... vagy nem enni... Elena (Nina Dobrev) megkéri Vickit, hogy ne menjen Jeremy (Steven R. McQueen) közelébe, de a lány rátámad. Ezután Damon veszi kezelésbe, de Vicki inkább lelép.

Bonnie (Katherine Graham) és a nagymamája (Jasmine Guy) eközben a boszorkányokról és a család őseiről diskurálnak. A nagyi sok új titkot felfed a lány előtt.

A gimiben Haloween buli készülődik, de igazából ezzel most nem sokan törődnek, Caroline (Candice Accola) ezen fel is van háborodva.

Miután Vicki hazamegy, Stefan felkeresi, de ő rám sem hallgat, inkább találkozni akar Jeremyvel a bulin, ahova mindenki jelmezbe megy. Vicki stílusosan vámpírnak öltözik.

Damon eközben azon dolgozik, hogy minél inkább az alapító családok tanácsának közelébe férkőzzön. Megpróbálja az ittas polgármesternét hipnotizálni, de nem tudja a vasfű miatt. Damon kitalálja, hogy úgy fog beépülni, hogy vasfüvet árul a tagoknak.

A buliban kergetőzés kezdődik: Elena Jeremyt keresi, ahogyan Vicki is, Jeremy Vickit, ahogyan Stefan is... Vicki végül megtalálja a fiút és kirángatja a parkolóba. A dolgok elfajulnak, és egy valakinek meg kell halnia.

Damon megpróbálja a bulin elvenni Bonnie nyakláncát, de nem megy neki... Bonnie elmegy a nagyanyjához, hogy kinyomozza a nyaklánc történetét, ami az egyik ősüké, Emily Benetté (Bianca Lawson) volt.

Az epizód dalai:

 • Bat For Lashes - Sleep Alone
 • Final Flash - Flading Light
 • Gary Go - Open Arms
 • Sanders Bohlke - The Weight Of Us
 • The Dodos - Fables
 • The Longcut - Open Hearts
 • The Sounds - No On Sleeps When I'm Awake
 • White Lies - To Lose My Life

 

1X08 162 gyertya (162 Candles)

Kicsit furcsa lehet 162 gyertyát tenni a szülinapi tortára, de így is vannak vámpírok, akik megünneplik a szülinapjukat. Stefannak éppen most van a 162. szülinapja és meglátogatja egy régi jó barátja, Lexi (Arielle Kebbel). Lexi bulival akar ünnepelni. Kiderül, hogy Damon és Lexie nem kifejezetten kedvelik egymást, sőt legszívesebben karót döfnének egymás szívébe.

A seriff (Marguerite MacIntyre) eközben Vicki ügyében nyomoz, mindenkit kihallgatnak. Elena szakít Stefannal a kihallgatás után. Mivel Matten kívül mindenki szökésnek gondolja, ezért az ügyet csakhamar rövidre zárják.

Nagyon úgy fest, hogy mióta Damon kitörölte Jeremy Vickivel kapcsolatos emlékeit, azóta a fiú megváltozott: nem drogozik, sőőőőt tanul.

Bonnie visza akarja adni a láncot Caroline-nak, de a nagymamája szerint ez Bonniet illeti, neki kell viselnie. Bonnie elmondja a szomorkodó és még az ágyban is tornacipőt viselő Elenának, hogy ő egy boszorkány, sőt be is bizonyítja.

A gyönyörű és éppenséggel egy szál törülközőben lévő Lexienek sikerül ajtót nyitni a még mindig feldúlt Elenának, aki úgy tervezi, hogy mégis kibékül Stefannal, de a lány miatt inkább távozik. Lexie pedig Stefanra dühös, amiért Katherine kiköpött másával szűrte össze a levet.

Végül jóra fordulnak a dolgok: Lexie megbékíti Elenát, Matt és Stefan is békét kötnek, Elena pedig újra közeledik Stefanhoz. Ám ekkor jön Damon, aki szokáshoz híven mindent felbolygat... Nem írhatom, hogy pontosan mit kever-kavar, de a lényeg, hogy újabb áldozatokat szed.

Az epizód záró soraiban Matt és Caroline összemelegszenek, Bonnienak rémálma van, Stefan pedig leszúrja Damont...

Az epizód dalai:

 • Fauxliage - All The World
 • Mike Sheridan - Too Lose
 • Pete Yorn - Thinking Of You
 • Switchfoot - Jet
 • Telekinesis - Tokio
 • The Birthday Massacre - Birthday
 • The Black Box Revelation - Love In Your Head
 • Tiesto feat CC Sheffield - Escape Me
 • Tiesto feat Tegan And Sara - Feel In Bones

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről