Vámpírnaplók 1X11-1X12

Túl vagyunk az első évad első felén, de az izgalmak egyre csak fokozódnak. Új szereplők tűnnek fel és a dolgok egyre keszekuszábbak lesznek. Nincs is baj ezzel, sőt legalább nem laposodik el a sorozat. Ott hagytuk abba, hogy Elena balesetet szenved, nyilván nem titok, hogy túléli, különben miről szólna a többi rész/évad.

1X11 Vérvonal (Bloodlines)

Elena (Nina Dobrev) nem hal bele a balesetbe, de esélyes, hogy egy idegen vámpír támadását már nem élné túl. Ám ekkor érkezik a hős lovag, hogy megmentse. Aki azt hinné, hogy a kissé tutyimutyi Stefan az, az téved. Damon (Ian Somerhalder) érkezik éppen időben, de a másik vámpír elmenekül. Elena ájultan esik össze. Amikor magához tér Damon mellett ül egy autóban, a fiú közli vele, hogy éppen Georgia felé tartanak. A lány először tiltakozik vissza akar menni, hogy a családtagjait értesítse, hogy nem esett baja. Damon nem engedi, mondhatjuk, hogy elrabolja, de biztosítja Elenát, hogy mindent elrendezett. A lány ekkor már nem ellenkezik, neki is jól jön egy kis távollét Stefantól (Paul Wesley), aki hiába hívogatja telefonon. Damon azért akar Georgiaba menni, hogy elbeszélgessen egy régi boszi szeretőjével, Breevel (Gina Torres). A pultos lány szívélyesen fogadja, de aztán értesít valaki a nem várt látogatóról.

Damon azt szeretné kideríteni, hogyan lehetne Bonnie nyaklánca nélkül felnyitni a sírt és kiszabadítani Katherinet. A nyomozás közben elég jól érzi magát Elenával is, sőt elégé úgy fest, hogy ez kölcsönös. Bár ki ne érezné jól magát Damonnel? Elena szokásához híven veszélybe kerül, egy vámpír foglyul ejti. Amikor Damon a segítségére siet nagyon úgy fest, hogy a férfi tulajdonképpen ő rá vadászott. Hogy miért? Nos Damon megölte a férfi szerelmét néhány résszel ezelőtt.

Mystic Fallsban is zajlik az élet. Stefan és Bonnie (Katherine Graham) látszólagos békét kötnek, Stefan elmeséli milyen kapcsolat fűzi őt Bonnie nagyijához. Jeremyt (Steven R McQueen) pedig megkörnyékezi egy fiatal lány a könyvtárban. Anna (Malese Jow) elhinti Jeremyben a vámpírok és Mystic Falls közötti kapcsolat legendáját. Alaric visszaemllékezéseiből kiderül, hogy a felesége Isobel is hitt a vámpírokban, sőt kuatta őket. Az utolsó képsorokban láthatjuk ki ölte meg Isobelt.

1X12 Jövevények (Unpleasentville)

Az iskolában megint buli készülődik, az 50-es évek divatja alapján kell beöltözni. Ez mondjuk nem igazán okoz gondot a Salvatore testvéreknek, hiszen ők akkor is éltek. Elena és Stefan a békülés után együtt mennek a buliba. Stefan és Damon pedig együtt kívánják levadászni az Elena által elgázolt vámpírt, aki azóta is hívogatja a lányt. Biztos, ami biztos Stefan arra kéri Elenát minden családtagnak, barátnak ajándékozzon valamilyen vasfüves ékszert.

Eközben a Mystic Grillben Matt (Zach Roering) állást kap, és sikeresen összeveszik Caroline (Candice Accola) egy buta félreértés miatt. A szőkeség éppen az új csapost, Bent (Sean Farris) pocskondiázza Bonnienak, amit Matt magára vesz. A boszinak amúgy nagyon megtetszik a jóképű Ben, a fiú is flörtöl vele. 

Anna továbbra is Jeremyt "zaklatja", ami már a fiúnak is túl sok, szeretné is levakarni magáról Annát. Aki azonban hajthatatlan, egyre csak a Gilbert családról kérdezősködik és nagyon érdekli Jonathan Gilbert naplója. Gyanús... Jeremy elmondja, hogy a napló már Saltzmannal van.

Kiderül, hogy Alaric felesége gyilkosának megtalálása és lemészárlása miatt érkezett a városba, és mi már ugyebár tudjuk, hogy a gyilkos az egyik Salvatore fiú.

Elena szokáshoz hűen megint bajba kerül, elkapja őt a vámpír, Noah. Azonban Elena egy kicsit kikupálódott az elmúlt hetekben és szinte egyedül bánik el vele. Mondjuk elég sajátosan, ceruzákat döfköd bele. Ettől nem hal meg, így Stefan és Damon még ki tudják hallgatni, kiderül, hogy nem egyedül dolgozik....

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről