Vámpírnaplók 1X17-1X18

Nos végre néhány rész erejéig Stefan Salvatore nem hoz szégyent a vámpírtársadalomra és vért iszik, nem is keveset, konkrétan alig bír leállni. Persze vannak, akik ennek örülnek, de olyanok is, akik kevésbé. Nyilván nem kell mondanom már, hogy részben Elena is hibás a dologban... Eközben újabb hullát találnak az erdőben, Jeremynek pedig új terve van a jövőre nézve. Azzal pedig már nem is mondok újat, hogy megint új ember jön Mystic Falls-ba.

1X17 A véremet adom érted (Let The Right One In)

Pearl (Kelly Hu) utasítása ellenére néhány bosszúszomjas vámpír rátámad a Salvatore fiúkra, ekkor még meg tudják védeni magukat, de később, amikor Stefan (Paul Wesley) legyengülve vadászni indul, elkapják és magukkal viszik. Damon (Ian Somerhalder) nagyon cuki módon aggodalmaskodik a tesója iránt, egyfolytában hívogatja. Végül Elenához (Nina Dobrev) is elmegy, aki éppen megint meg van sértődve, így beszélni is alig hajlandó vele. Damon biztos benne, hogy a vámpírok rabolták el, de tudja, hogy egyesül nem tud elbánni velük, így Elenával együtt Alaric (Matthew Davis) segítségét kéri. A töritanár kis vonakodás után rááll a dologra, hiszen Elena (mint kiderült) Isobel lánya. Szóval hárman nekivágnak a kalandnak. Hiába kérlelik Elenát, hogy maradjon a kocsiban, a lány belopódzik a házba és végül ő találja meg a nagyon durván megkínzott Stefant. Elena végül a saját vérét ajánlja fel a fiúnak.

Eközben Caroline (Candice Accola) megint bajba kerül. A misztikus helyszín és az ezalatt zajló események miatt azt hittem, hogy vámpír fogja megtámadni. Tévedtem. Mindössze annyi történik, hogy megcsúszik egy domboldalon és pont egy hullára esik. És most jön a csavar. A holttest ugyanis Vicki Donované.

Jeremy (Steven R. McQueen) már biztos abban, hogy Anna vámpír és abban is, hogy Vicki is az lett, az eltűnése előtt, így új terve van. Megkéri Annát, hogy változtassa át. Anna (Malese Jow) már-már hajlana rá, ám ekkor tudja meg a mi Jeremynk, hogy a szeretett nő halott, de nem olyan értelemben... Így visszakozik az átalakulástól is.

1X18 Új ellenség (Under Control)

Nagyon találó a magyar cím, mert tényleg új ellenség fenyeget, méghozzá John Gilbert (David Anders) személyében, de az angol cím is jó, mert majd látni fogjátok ti is, hogy valaki kontroll alatt tartja, hogy ki az egyelőre rejtély, bár nagyjából ki lehet találni. Na de maradjunk most John bácsinál... Mit kell róla tudni? Nos ő volt Jeremyék apjának a testvére, és Jenna nénivel (Sara Canning) is kavart egy ideig. John egyébként tagja az Alapítók Tanácsának is, és most híreket hoz arról, hogy a közeli vérbankokban rablások történtek, így valószínűleg Mystic Fallsban is hasonló helyzet várható. Damonnak az első pillanattól fogva nem szimpi a fickó, aztán olyannyira eldurvul a kapcsolatuk, hogy Damon egyszerűen ledobja egy erkélyről az Alapítók Bálján. Így Damont éri a legnagyobb meglepetés, amikor a nagybácsi egyszerűen besétál a terembe néhány perc múlva. Na hogyan? Nem, John nem vámpír, hanem neki is van egy Saltzman-féle gyűrűje.

Eközben Stefan saját démonjait próbálja leküzdeni, mert a kínzás óta nagyon gyenge és egyfolytában emberi vért inna. Elena próbálja támogatni, de látva Stefan igazi vámpír énjét a lány eléggé elborzad.

Matt anyja, Kelly (Melinda Clarke) megint leissza magát és ezúttal éppen Tyler-rel (Michael Trevino) gabalyodik össze. Amikor Matt rájuk nyit, nekiesik a barátjának, de Tyler-nél megint elszakad a cérna és véresre veri Matt-et (Zach Roering). Én mondom nektek, hogy ezzel a Tyler-rel se frankó valami...

Végül Jeremyvel zárjuk az epizódot, aki Vicki iránti szerelme és mérhetetlen fájdalma miatt, úgy dönt saját kezébe veszi az életét.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről